Go Back
+ servings
Bakad mazarinkaka med vispad vaniljpannacotta, dekorerad med jordgubbar och hallon.
Print
Inga röster än

Mjuk mazarinkaka med vispad vaniljpannacotta och jordgubbar

Åh, detta är min paradkaka som jag gjort så många år under varje sommar. Den är så god, att jag inte mött en själ än som inte tyckt om den. Den går verkligen hem hos alla, och blir sådär saftig och god av mandelmassan. Jag har länge behållt receptet för mig själv, men nu delar jag med mig av det till er. Testa och se för er själva, ni kommer inte ångra er!
Förberedelser20 minuter
Active Time4 timmar 25 minuter
Total tid4 timmar
Måltid: Bakning, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika, godsaker, Jordgubbar, Långpanna, mjuk kaka¨, mjuka kakor, Pannacotta, Sötsaker, Tårtfyllning, Tårtor, Blåbär, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 12 bitar

Materials

Vispad vaniljpannacotta:

  • 2 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpasta

Mazarinkaka:

  • 300 g smör rumstempererat
  • 3 ½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 200 g mandelmassa riven på rivjärn
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl mjölk
  • jordgubbar

Instruktioner

Vispad Vaniljpannacotta:

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp grädde och tillsätt socker och vaniljpastan. Låt koka smått i några minuter.
  • Ta bort kastrullen från plattan och vispa i gelatinbladen.
  • Ställ pannacottan till att svalna i kylen, gärna över natten men minst i 4 timmar.
  • Vispa sedan pannacottan med elvisp. Det ska bli som en mousse i konsistensen. Det kan ta en stund innan konsistensen blir rätt, så ha tålamod!

Mazarinkaka:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  • Tillsätt sedan riven mandelmassa och rör om.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken.
  • Häll upp smeten i en djup långpanna med bakplåtspapper i botten.
  • Grädde i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter och låt sedan svalna.
  • Spritsa vaniljpannacottan över kakan och dekorera med jordgubbar.

Anteckning

Använd andra bär som du tycker om, blåbär eller hallon funkar fint med!