Go Back
+ servings
En dessert i ett glas med blåbärsblandning och grädde på toppen, dekorerad med nötter.
Print
Inga röster än

Mojito meets blueberry pie

När två goda ting möts. En frisk mojito i kombination med blåbärspaj - mums om du frågar mig!
Förberedelser1 timme
Active Time10 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Blåbär, Dessert, Drickbart, Drinkar, fest, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dryck, drycker
Yield: 1 st

Materials

  • 5 cl vit rom Havana Club
  • 3 cl lime
  • 3 cl sockerlag
  • 2 3 blåbär
  • 2 3 myntablad

Vanilj- och kardemummaskum:

  • 2,5 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 vaniljstång delad och urskrapad
  • 1 tsk kardemummakärnor mortlade
  • 3 äggvitor

Havresmul:

  • 1 dl havregryn
  • 1 msk smör
  • 1 msk honung.

Instruktioner

Vanilj- och kardemummaskum:

  • Hetta upp socker, vatten, en delad och urskrapad vaniljstång samt mortlade kardemummakärnor tills sockret smält. Låt svalna och sila av med finmaskig sil.
  • Häll lagen i sifon tillsammans med 3 äggvitor och ladda med rätt antal patroner för din sifon.

Havresmul:

  • Rosta havregrynen i en stekpanna som smält sedan ner smör och honung. Låt svalna.

Blanda drinken

  • Mortla blåbär med myntablad och rom i en shaker.
  • Tillsätt sedan lime, sockerlag och is. Skaka sedan kallt och sila upp i kylt glas eller över is.
  • Toppa med skum och smul.