Go Back
+ servings
Morotsmuffin med vit glasyr och orange strössel på toppen, placerad på ett galler.
Print
Inga röster än

Morotsmuffins med Cheesecakefyllning inuti eller på toppen

Dessa morotsmuffins med cheesecakefyllning är en underbar blandning av saftiga kryddiga morotsmuffins och en krämig söt fyllning. Jag gjorde några med cheesecakefyllning inuti och några med fyllning bara på toppen, båda varianterna blev fantastiska! Perfekta till en fika.
Active Time25 minuter
Total tid40 minuter
Måltid: Bakelser, Bakverk & kakor, Cheesecake, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, Fika
Keyword: mjuka kakor, muffins
Yield: 12 muffins

Materials

Muffins:

  • 3,6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,25 tsk malen muskotnöt
  • 0,25 tsk salt
  • 1,2 dl strösocker
  • 0,6 dl ljust farinsocker packat
  • 0,8 dl vegetabilisk olja
  • 2 ägg stora
  • 1 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver
  • 2,5 dl finriven morot ungefär 2 medelstora morötter

Cheesecakefyllning:

  • 225 g färskost
  • 0,6 dl strösocker
  • 1 ägg stort
  • 0,5 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver

Instruktioner

Muffins:

  • Värm ugnen till 175 grader. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Vispa ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, muskotnöt och salt i en medelstor skål.
  • Blanda strösocker, farinsocker, olja, ägg och vaniljextrakt (eller vaniljpulver) i en stor skål tills smeten är jämn.
  • Rör i de rivna morötterna.
  • Tillsätt de torra ingredienserna gradvis i äggblandningen och blanda tills allt precis har gått ihop.

Cheesecakefyllning:

  • Vispa färskosten med strösocker tills blandningen är slät och krämig.
  • Tillsätt ägget och vaniljextraktet (eller vaniljpulver, och vispa tills allt är väl blandat.

Muffins forts:

  • Fyll varje muffinsform med lite muffinssmet, ungefär en tredjedel.
  • Lägg en klick cheesecakefyllning ovanpå muffinssmeten. Täck fyllningen med mer muffinssmet tills formarna är fyllda till tre fjärdedelar.
  • Använd en tandpetare eller kniv för att försiktigt virvla ihop fyllningen med muffinssmeten för en marmorerad effekt.
  • Du kan även göra några muffins med cheesecakefyllningen bara på toppen. Detta gör du efter att du har gräddat muffinsen i ugnen.
  • Alternativ 2 är att du gör ett litet hål och spritsar i cheesecakefyllningen inuti muffinsen efter att du har gräddat muffinsen.
  • Grädda muffinsen i 20-25 minuter eller tills en tandpetare som sticks in i mitten kommer ut ren och muffinsen har fått en gyllenbrun färg. Låt muffinsen svalna i plåten i 5 minuter innan du flyttar över dem till ett galler för att svalna helt.
  • Njut av muffinsen varma eller i rumstemperatur. Perfekt till eftermiddagsfika!