Go Back
+ servings
Skivor av morotsrulltårta med frosting på en vit tallrik med blommönster.
Print
Inga röster än

Morotsrulltårta med frosting på brynt smör

Total tid1 timme
Måltid: Bakning
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med morot
Yield: 8 bitar

Materials

Rulltårta:

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl finrivna morötter ca 2-3 morötter
  • 0.75 dl matolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat

Brynt smör-frosting:

  • 200 g smör
  • 200 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instruktioner

Tårtbotten

  • Sätt ugnen på 175 grader (över/under värme) och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda de torra ingredienserna.
  • Tillsätt olja och morötter till äggblandningen.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och blanda försiktigt till en jämn smet med en slickepott.
  • Häll smeten på ugnsplåten och bre ut den över hela plåten. Grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter.
  • Ta ut rulltårtan ur ugnen, ta fram ett nytt bakplåtspapper och strö strösocker över hela pappret.
  • Vänd upp tårtan på pappret och dra försiktigt bort det översta bakplåtspappret. Pensla lite kallt vatten på pappret om kakan har svårt att lossna. Låt svalna helt.

Frostingen

  • Smält smöret till glasyren och rör konstant tills det blir gyllene färg och luktar nötigt. Låt svalna.
  • Blanda resterande ingredienser till frostingen med en elvisp och tillsätt det brynta smöret, lite i taget, under konstant vispning tills det får en fast konsistens.
  • Bred frostingen över kakan och rulla försiktigt ihop. Förvara rulltårtan i frysen.