Go Back
En skål med köttfärssoppa innehållande potatis, grönsaker och en klick gräddfil, serverad med vitlöksbröd.
Print
Inga röster än

Mustig köttfärssoppa

Låt oss mjukstarta november med lite comfort food. Krämig och mustig köttfärssoppa! Den här är så god!
Total tid1 timme
Måltid: Köttfärsrecept, Soppa, Storkok
Kök: Skandinaviskt
Keyword: köttfärsrecept, köttfärssoppa, soppor

Materials

  • 400 g köttfärs
  • 8-10 st potatisar
  • 4 st morötter
  • 1 st röd spetspaprika
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st Purjolök
  • 150-200 g Koskenlaskijaost
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl grädde
  • 4 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • smör eller olivolja till stekning
  • salt
  • peppar
  • torkad ramslök
  • torkad dragon
  • honung
  • soja

Topping:

  • créme fraiche
  • färsk persilja.

Instruktioner

  • Skär upp potatis, morot, spetspaprika och purjolök i mindre bitar. Hacka upp löken.
  • Fräs upp alla grönsaker i en stor kastrull med smör/olivolja på låg temperatur. Låt de stå och fräsa i kastrullen medan du börjar steka köttfärsen.
  • Stek köttfärs i en stekpanna med tillsammans med smör/olivolja, pressad vitlök och soja tills det får fin färg.
  • Tillsätt även salt, peppar, paprikapulver och soja i köttfärsen.
  • När köttfärsen är färdig så häll ner den i kastrullen och blanda om. I detta skede ska alla kryddor och smaksättningar ner i kastrulle: tTomatpuré, honung, salt, peppar, paprikapulver, torkad dragon och torkad ramslök. Rör om.
  • Tillsätt sedan vatten, koskenlaskia ost, buljong och grädde.
  • Låt soppan puttra på svag värme i typ 20-30 minuter tills potatisarna är mjuka. Klart!

Anteckning

Servera med ett gott bröd!
Koskenlaskijaost är en finsk smältost som är krämig och mild i smaken. Om du letar efter ett substitut kan du prova:
  1. Philadelphia-ost: En krämig färskost som kan ge en liknande konsistens, men den är något syrligare.
  2. Boursin-ost: En krämig och smakrik smältost med kryddor, vilket kan tillföra extra smak.
  3. Gruyère eller Emmentaler: Rivna och smälta kan de ge en liknande krämighet och mild smak.
  4. Smältost på tub eller burk (som t.ex. Kavli): Ger liknande krämighet och är lätt att använda i såser eller varma rätter.