Skär upp potatis, morot, spetspaprika och purjolök i mindre bitar. Hacka upp löken.
Fräs upp alla grönsaker i en stor kastrull med smör/olivolja på låg temperatur. Låt de stå och fräsa i kastrullen medan du börjar steka köttfärsen.
Stek köttfärs i en stekpanna med tillsammans med smör/olivolja, pressad vitlök och soja tills det får fin färg.
Tillsätt även salt, peppar, paprikapulver och soja i köttfärsen.
När köttfärsen är färdig så häll ner den i kastrullen och blanda om. I detta skede ska alla kryddor och smaksättningar ner i kastrulle: tTomatpuré, honung, salt, peppar, paprikapulver, torkad dragon och torkad ramslök. Rör om.
Tillsätt sedan vatten, koskenlaskia ost, buljong och grädde.
Låt soppan puttra på svag värme i typ 20-30 minuter tills potatisarna är mjuka. Klart!