Naanbröd
Mjuka, luftiga naanbröd som du enkelt gräddar i stekpannan. Perfekt till indiska rätter och ännu godare än restaurangens!
Total tid1 timme t 30 minuter minuter
Måltid: bröd, Tillbehör
Kök: Indiskt
Keyword: hembakat naanbröd, indiskt bröd, naanbröd recept
Yield: 10 st
Calories: 172kcal
- 400 g vetemjöl
- 20 g färsk jäst
- 1 tsk bakpulver
- 2½ dl mjölk
- 1 msk honung
- 150 g grekisk yoghurt
- 1½ tsk salt
- 1 msk svartkumminfrö
Lös upp jästen i den ljumma mjölken.
Tillsätt rumstempererad yoghurt och flytande honung, och rör om.
Blanda sedan i mjölet och arbeta ihop allt till en ganska klibbig deg, men som ändå är tillräckligt fast för att kunna formas.
Tillsätt svartkumminfröna och blanda väl. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa i cirka 45 minuter.
Värm en gjutjärnspanna på medelhög värme. Dela degen i mindre bitar och kavla ut dem till tunna plättar.
Lägg ett bröd i taget på den torra, varma gjutjärnspannan. Sätt på locket och grädda naanbrödet tills det börjar bubbla ordentligt och får en gyllene färg.
Vänd på brödet och grädda den andra sidan tills den också får fin färg.
Naanbröden kan frysas och värmas upp i mikrovågsugn eller ugn vid behov.
Kalorier: 172kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 7g | Fat: 1g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 0,2g | Transfett: 0,001g | Kolesterol: 4mg | Natrium: 85mg | Kalium: 114mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 41IU | Vitamin C: 0,002mg | Kalcium: 60mg | Järn: 2mg