Go Back
+ servings
En hög med hembakat naanbröd på en randig kökshandduk.
Print
Inga röster än

Naanbröd

Mjuka, luftiga naanbröd som du enkelt gräddar i stekpannan. Perfekt till indiska rätter och ännu godare än restaurangens!
Total tid1 timme 30 minuter
Måltid: bröd, Tillbehör
Kök: Indiskt
Keyword: hembakat naanbröd, indiskt bröd, naanbröd recept
Yield: 10 st
Calories: 172kcal

Materials

  • 400 g vetemjöl
  • 20 g färsk jäst
  • 1 tsk bakpulver
  • dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 150 g grekisk yoghurt
  • tsk salt
  • 1 msk svartkumminfrö

Instruktioner

  • Lös upp jästen i den ljumma mjölken.
  • Tillsätt rumstempererad yoghurt och flytande honung, och rör om.
  • Blanda sedan i mjölet och arbeta ihop allt till en ganska klibbig deg, men som ändå är tillräckligt fast för att kunna formas.
  • Tillsätt svartkumminfröna och blanda väl. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa i cirka 45 minuter.
  • Värm en gjutjärnspanna på medelhög värme. Dela degen i mindre bitar och kavla ut dem till tunna plättar.
  • Lägg ett bröd i taget på den torra, varma gjutjärnspannan. Sätt på locket och grädda naanbrödet tills det börjar bubbla ordentligt och får en gyllene färg.
  • Vänd på brödet och grädda den andra sidan tills den också får fin färg.
  • Naanbröden kan frysas och värmas upp i mikrovågsugn eller ugn vid behov.

Nutrition

Kalorier: 172kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 7g | Fat: 1g | Mättat fett: 1g | Fleromättat fett: 0,2g | Enkelomättat fett: 0,2g | Transfett: 0,001g | Kolesterol: 4mg | Natrium: 85mg | Kalium: 114mg | Fiber: 1g | Socker: 2g | Vitamin A: 41IU | Vitamin C: 0,002mg | Kalcium: 60mg | Järn: 2mg