Go Back
+ servings
En bit no-bake blåbärscheesecake med nötter på toppen, placerad på en skärbräda.
Print
Inga röster än

No bake blåbärscheesecake

Vegansk no bake blåbärscheesecake med cashewnötter, dadlar och kokos – naturligt sötad, krämig och helt utan ugn!
Förberedelser4 timmar
Total tid4 timmar 20 minuter
Måltid: Cheesecake, Efterrätter, Vegansk
Kök: Amerikanskt, Skandinaviskt
Keyword: baka med blåbär, vegansk cheesecake
Yield: 4 bitar
Calories: 185kcal

Equipment

  • 12 cm springform

Materials

Botten:

  • 40 gram sötmandlar
  • 30 gram färska dadlar urkärnade
  • 2 msk riven kokos
  • ½ msk kokosolja
  • 1 krm kanel

Fyllning:

  • 80 gram naturella cashewnötter
  • 70 gram blåbär frysta
  • 50-60 gram färska dadlar urkärnade
  • 4 msk av det vita fasta av kokosmjölk alt. kokosgrädde
  • 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga cashewnötterna i ca fyra timmar (eller över natten).

Botten

  • Mixa samman alla ingredienser.
  • Kläm fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i formens botten.

Fyllning

  • Häll av vattnet från cashewnötterna.
  • Mixa alla ingredienser under några minuter till en slät och krämig konsistens.
  • Fördela fyllningen ovanpå botten. Låt stå i kylskåp ett tag innan servering.

Nutrition

Kalorier: 185kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 4g | Fat: 10g | Mättat fett: 2g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 5g | Natrium: 3mg | Kalium: 284mg | Fiber: 3g | Socker: 16g | Vitamin A: 12IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 19mg | Järn: 2mg