Go Back
+ servings
Två glas med no-bake pepparkakscheesecake toppade med grädde, lingon och kanelstänger.
Print
Inga röster än

No bake pepparkakscheesecake i glas

Tips på en god/enkel/snabblagad dessert att servera som efterrätt på julafton!
Total tid30 minuter
Måltid: Efterrätter/desserter, Jul, Julrecept
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, Jul, julbakning, julbakverk, julgott
Yield: 4 portioner

Materials

  • 2 dl grädde
  • 200 g naturell färskost
  • 1-2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk strösocker
  • 2-3 msk citronzest + saft från en citron
  • 2-3 dl frysta lingon
  • ca. 15 pepparkakor
  • 50 g smör smält

Instruktioner

  • Vispa grädden och häll sedan ner färskosten och blanda om väl. Smaka av med vaniljsocker, socker, citronzest och lite saft ur en citron.
  • Krossa pepparkakorna och blanda ihop smulorna med lite smält smör.
  • Sedan är det bara att lägga pepparkaksblandningen längst ner i glaset, i toppa med gräddblandningen och garnera med lite lingon och pepparkakssmul.