Go Back
+ servings
En bit av norsk succétårta med gul gräddfrosting och dekorationer på en tallrik.
Print
Inga röster än

Norsk succétårta

Total tid1 timme
Måltid: Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Kök: Skandinaviskt
Keyword: festlig tårta, påsk, påsktårta
Yield: 8

Equipment

  • 1 form 20 cm i diameter

Materials

Botten:

  • 4 st äggvitor
  • 100 gr florsocker
  • 150 gr mandlar

Succésskräm:

  • 4 st äggulor
  • 1 dl grädde
  • 100 gr socker
  • 0,5 tsk vaniljpasta eller 1-2 tsk vaniljsocker
  • 150 gr smör rumsvarmt
  • ev. gul pastafärg

Instruktioner

Botten:

  • Vispa äggvitorna till ett skum.
  • Tillsätt sedan lite av florsockret i taget och vispa till en fast maräng.
  • Mixa mandlarna smått och vänd ner dem i marängen.
  • Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, smöra sidorna och bred ut mandelmarängen i formen.
  • Grädda på 160 grader i ca 25-30 minuter. Låt kallna helt.

Succékräm:

  • Rör samman äggulor, grädde, socker och vaniljpasta/vaniljsocker i en kastrull.
  • Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
  • Häll sedan krämen i en skål och ställ kallt.
  • När krämen har blivit rumstempererad kan du börja vispa ner små bitar av smöret.
  • Vispa till du fått en slät och jämn kräm.
  • Tillsätt lite gul färg om du vill.
  • Spritsa eller bred krämen över kakan.
  • Låt kakan stå några timmar innan servering.