Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Norsk succétårta
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar)
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
festlig tårta, påsk, påsktårta
Yield:
8
Equipment
1 form
20 cm i diameter
Materials
Botten:
4
st
äggvitor
100
gr
florsocker
150
gr
mandlar
Succésskräm:
4
st
äggulor
1
dl
grädde
100
gr
socker
0,5
tsk
vaniljpasta
eller 1-2 tsk vaniljsocker
150
gr
smör
rumsvarmt
ev. gul pastafärg
Instruktioner
Botten:
Vispa äggvitorna till ett skum.
Tillsätt sedan lite av florsockret i taget och vispa till en fast maräng.
Mixa mandlarna smått och vänd ner dem i marängen.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, smöra sidorna och bred ut mandelmarängen i formen.
Grädda på 160 grader i ca 25-30 minuter. Låt kallna helt.
Succékräm:
Rör samman äggulor, grädde, socker och vaniljpasta/vaniljsocker i en kastrull.
Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
Häll sedan krämen i en skål och ställ kallt.
När krämen har blivit rumstempererad kan du börja vispa ner små bitar av smöret.
Vispa till du fått en slät och jämn kräm.
Tillsätt lite gul färg om du vill.
Spritsa eller bred krämen över kakan.
Låt kakan stå några timmar innan servering.