Go Back
+ servings
En sockerkaka med nougat och hackade nötter på toppen, placerad på en träyta.
Print
Inga röster än

Nougat sockerkaka

Perfekt om du vill ta din sockerkaka till next level! Fluffig och saftig
Förberedelser15 minuter
Active Time40 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, mjuk kaka, mjuka kakor, sockerkaka, svensk fika
Yield: 10

Materials

  • 50 gram smör eller margarin
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • nougatsås

Topping:

  • 1 dl hackade nötter
  • nougatsås

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smält smöret och häll ner mjölken.
  • Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
  • Häll ner smörblandningen i äggsmeten. Vänd även ner vetemjöl och bakpulver till en slät smet.
  • Fördela hälften av smeten i en smörad och bröad sockerkaksform. Ringla sedan över nougatsås och gör mönster med en gaffel. Häll sedan ner resten av smeten och grädda i ugn i 30-40 minuter.
  • Ta ut låt svalna.

Topping:

  • Ringla över mer nougatsås och toppa med hackade nötter! Sen är det dags att servera.