Go Back
+ servings
Två skålar med hemgjord mannafrutti toppad med jordgubbar och hallonsås.
Print
Inga röster än

Nyttig hemgjord mannafrutti

MANNAFRUTTI med hallonsylt 🍓Min dotter älskar både manna- och risifrutti och jag förstår henne. Riktigt smarrigt mellanmål, även för vuxna. 😉
Active Time20 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Barnvänligt, Efterrätt, Gröt, Lättlagat, Snack
Kök: Skandinaviskt
Keyword: mellanmål, mellis
Yield: 2 portioner

Materials

Mannagrynsgröt

  • 0,5 dl mannagryn
  • 2,5 dl havremjölk
  • kardemumma
  • salt
  • 3 msk vaniljkvarg

Hallonsylt

  • 1 dl frysta hallon
  • 2 msk vatten
  • 0,5 msk chiafrön
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  • Koka upp gryn, havremjölk, kardemumma och salt på svag värme i cirka 5 minuter under omrörning. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Koka upp hallon och vatten i en kastrull, mosa hallonen med en gaffel. Blanda ner chiafrön, honung och vaniljextrakt och sjud i cirka 5 minuter. Låt svalna.
  • Vänd ner kvargen i gröten. Häll upp gröten i en skål och toppa med sylten och bär!

Anteckning

Vill du ha det kallare kan du ställa in gröten och sylten i kylen en stund, jag lät det bara svalna och tyckte det var SMARR. 😋