Go Back
+ servings
En stekpanna med okonomiyaki toppad med köttfärs, sås och grönsaker.
Print
Inga röster än

Okonomiyaki

Okonomiyaki bästa vardagsmaten! Snabbt, spicy, nyttigt o enkelt Toppad med knaperstekt vegofärs, salladslök och rostade sesamfrön
Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Vegetariskt
Kök: Asiatiskt
Keyword: nyttigt, Snabblagad mat
Yield: 4 portioner

Materials

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 2 dl kallt vatten
  • 4 st ägg
  • ½ huvud strimlad spetskål el vitkål
  • 2-3 cm hackad färsk ingefära

Toppa med

  • Teriyakisås
  • Vegofärs
  • 2 st salladslökar strimlade

Instruktioner

  • Vispa ihop ägg, mjöl, vatten, salt och ingefära till en jämn smet.
  • Strimla kålen fint, använd med fördel en mandolin så det blir finstrimlat. Blanda ner kålen i smeten.
  • Stek ”kålpannkakan” på medelvärme i olja
  • Vänd efter ca 5 minuter med hjälp av en bricka eller ett lock
  • Stek andra sidan.
  • Pensla den klara sidan med köpt teriyakisås.
  • Stek vegofärs knaprig, jag kryddar med chiliflakes, honung, soja, salt, peppar och balsamvinäger.
  • Lägg på färsen o salladslök på den klara okonomiyaki, strössla rostade sesamfrön på.
  • Avsluta med srirachamajo & sriracha.

Anteckning

Kan även göras med räkor