Okonomiyaki
Okonomiyaki bästa vardagsmaten! Snabbt, spicy, nyttigt o enkelt Toppad med knaperstekt vegofärs, salladslök och rostade sesamfrön
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Vegetariskt
Kök: Asiatiskt
Keyword: nyttigt, Snabblagad mat
Yield: 4 portioner
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- 2 dl kallt vatten
- 4 st ägg
- ½ huvud strimlad spetskål el vitkål
- 2-3 cm hackad färsk ingefära
Toppa med
- Teriyakisås
- Vegofärs
- 2 st salladslökar strimlade
Vispa ihop ägg, mjöl, vatten, salt och ingefära till en jämn smet.
Strimla kålen fint, använd med fördel en mandolin så det blir finstrimlat. Blanda ner kålen i smeten.
Stek ”kålpannkakan” på medelvärme i olja
Vänd efter ca 5 minuter med hjälp av en bricka eller ett lock
Stek andra sidan.
Pensla den klara sidan med köpt teriyakisås.
Stek vegofärs knaprig, jag kryddar med chiliflakes, honung, soja, salt, peppar och balsamvinäger.
Lägg på färsen o salladslök på den klara okonomiyaki, strössla rostade sesamfrön på.
Avsluta med srirachamajo & sriracha.