Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Öppen lasagne med lax och Sandefjordsås
En krämigt god pastarätt som går att variera med olika innehåll.
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Middagstips, Pasta
Kök:
Franskt, Italienskt, Skandinaviskt
Keyword:
festmåltid, lyxpasta, som på restaurang
Yield:
2
portioner
Calories:
883
kcal
Materials
4
st
torra lasagneplattor
2
st
portionsbitar lax
Sparris
Sandefjordsåsen
1
dl
crème fraiche
1
dl
grädde
100
g
smör
Röd stenbitsrom
Salt och peppar
Färsk dill
Gräslök
Citron
Instruktioner
Stek laxen i smör. Salta och peppra.
Varmhåll den i ugnen tillsammans med tallriken.
Koka upp saltat vatten.
Börja sedan med Sandefjordsåsen( se tillvägagångssätt nedan).
Lägg ner lasagneplattorna och koka tills dom är mjuk men ändå al dente.
Stek upp sparrisen snabbt.
Vid uppläggning ta fram din varma tallrik.
Varva pastan , lax och sås.
Toppa med räkor, rom, dill och sparris.
Smaklig måltid 💚
Sandefjordsåsen
Häll vispgrädden i en kastrull och värm upp på medelvärme. Låt den inte koka.
Tillsätt créme fraiche och låt det smälta ner i grädden.
Lägg ner bitar av smör, lite i taget så det smälter i såsen. Koka inte.
Ta av från värmen och tillsätt rom, så mycket som du gillar, hackad gräslök och pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Nutrition
Kalorier:
883
kcal
|
Carbohydrates:
7
g
|
Protein:
38
g
|
Fat:
79
g
|
Mättat fett:
44
g
|
Fleromättat fett:
7
g
|
Enkelomättat fett:
21
g
|
Transfett:
2
g
|
Kolesterol:
287
mg
|
Natrium:
426
mg
|
Kalium:
1024
mg
|
Fiber:
1
g
|
Socker:
4
g
|
Vitamin A:
2606
IU
|
Vitamin C:
3
mg
|
Kalcium:
124
mg
|
Järn:
2
mg