Go Back
+ servings
En tallrik med öppen lasagne toppad med lax, räkor och Sandefjordssås.
Print
Inga röster än

Öppen lasagne med lax och Sandefjordsås

En krämigt god pastarätt som går att variera med olika innehåll.
Total tid30 minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Middagstips, Pasta
Kök: Franskt, Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: festmåltid, lyxpasta, som på restaurang
Yield: 2 portioner
Calories: 883kcal

Materials

  • 4 st torra lasagneplattor
  • 2 st portionsbitar lax
  • Sparris

Sandefjordsåsen

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • Röd stenbitsrom
  • Salt och peppar
  • Färsk dill
  • Gräslök
  • Citron

Instruktioner

  • Stek laxen i smör. Salta och peppra.
    Varmhåll den i ugnen tillsammans med tallriken.
  • Koka upp saltat vatten.
  • Börja sedan med Sandefjordsåsen( se tillvägagångssätt nedan).
  • Lägg ner lasagneplattorna och koka tills dom är mjuk men ändå al dente.
  • Stek upp sparrisen snabbt.
  • Vid uppläggning ta fram din varma tallrik.
  • Varva pastan , lax och sås.
  • Toppa med räkor, rom, dill och sparris.
  • Smaklig måltid 💚

Sandefjordsåsen

  • Häll vispgrädden i en kastrull och värm upp på medelvärme. Låt den inte koka.
  • Tillsätt créme fraiche och låt det smälta ner i grädden.
  • Lägg ner bitar av smör, lite i taget så det smälter i såsen. Koka inte.
  • Ta av från värmen och tillsätt rom, så mycket som du gillar, hackad gräslök och pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Nutrition

Kalorier: 883kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 38g | Fat: 79g | Mättat fett: 44g | Fleromättat fett: 7g | Enkelomättat fett: 21g | Transfett: 2g | Kolesterol: 287mg | Natrium: 426mg | Kalium: 1024mg | Fiber: 1g | Socker: 4g | Vitamin A: 2606IU | Vitamin C: 3mg | Kalcium: 124mg | Järn: 2mg