Go Back
+ servings
En tallrik med öppen lasagne toppad med burrata, sparris och pinjenötter.
Print
Inga röster än

Öppen lasagne med sparris, brynt smör & burrata

Öppen lasagne med goda smaker att lyxa till vardagen eller bjuda gästerna med. Sparrisen är i säsong och passar utmärkt i detta koncept tillsammans med en krämig burrata och det brynta smöret med sin nötiga karaktär.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: familjmiddag, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Italian
Keyword: enkel pasta, Enkla pastarecept, Goda pastarecept, huvudrätt, lasagne
Yield: 1 portion

Materials

  • 25 g smör
  • 5 sparris
  • 1 klyfta vitlök liten
  • 20 g pinjenötter
  • 4 färska lasagneplattor
  • olja att steka i
  • salt
  • peppar
  • 1 burrata

Instruktioner

  • Smält och bryn smöret i en kastrull, se till att det blir gyllenbrunt och får en nötig doft. Var noga med att vispa under tiden det bryns för att undvika att det bränns fast. Ställ sedan åt sidan.
  • Bryt av sparrisen vid den nedre delen och dela den på snedden i lagom trevliga munsbitar.
  • Hetta upp en stekpanna med olja på medelhög värme.
  • Stek sparrisen en stund och rör om i pannan så inget bränns. När sparrisen har en trevlig stuns (inte seg och trådig som den kan bli ifall den får gå för länge), så tillsätter du en liten vitlöksklyfta som du skivat ner lite smått. Stek ihop och salta sparrisen något.
  • Under tiden sparrisen blir klar, så kan du ta fram en panna och torrosta pinjenötterna. Låt bara nötterna få rosta i lugn och ro på medelhög värme utan matfett. Rör om emellanåt och håll koll på dem, det kan gå fort ifall dem bränns!
  • Koka sedan upp vatten till pastan, glöm inte att salta. Lägg ner lasagneplattorna i vattnet. Färska lasagneplattor behöver inte så lång tid i kastrullen, inte mer än 2-3 minuter.
  • När komponenterna är klara så börjar du med att lägga en lasagneplatta på din tallrik, varva med burrata, sparris och brynt smör. Gör detta i tre lager till med de resterande plattorna. Det gör inget om det ser lite slarvigt ut, det är det som är charmen!
  • Toppa sedan med resten av burratan, salt, peppar och de rostade pinjenötterna.

Anteckning

Riv gärna över lite parmesan, det blir både lite lyxigare och godare.