Go Back
+ servings
Tallrik med ortstuvad potatis och isterband, garnerad med dill och persilja.
Print
Inga röster än

Örtstuvad potatis med isterband

Krämig örtstuvad potatis med isterband och inlagda rödbetor – en klassisk husmanskost som alltid gör succé på middagsbordet.
Total tid30 minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: husmanskost, klassiskt potatisrecept
Yield: 4 portioner

Materials

  • 600 g potatis skivad om potatisen är stor, annars bara delad på mitten
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl färsk dill finhackad
  • 1 dl färsk salvia finhackad
  • 1 dl färsk persilja finhackad
  • 1 dl färsk gräslök fint skuren
  • Salt
  • Svart- & vitpeppar
  • 600-700 g isterband

Instruktioner

  • Börja med att skala & skiva/dela potatisen.
  • Hetta upp en stor kastrull eller traktörpanna. Smält smöret & pudra i vetemjölet så smöret tjocknar. Tillsätt mjölken & låt koka upp.
  • Lägg nu i potatisen och låt den gå färdigt i stuvningen, på låg värme så det inte bränner fast. Rör försiktigt då & då.
  • När potatisen är mjuk, vänd ner de finhackade örterna & smaka av med salt & peppar.
  • Servera med nystekta härliga isterband & inlagda rödbetor.