Panerad bergtungafilé med potatismos och räkröra
Gillar ni fisk?
Varje gång jag äter det, tänker jag att jag måste äta det oftare. Så här lagade jag denna fiskrätt om ni vill testa!
Total tid1 timme t 15 minuter minuter
Måltid: Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fisk, huvudrätt
Yield: 3 portioner
Panerad bergtungafilé:
- 500 gram bergtungafilé
- salt
- vitpeppar
- 1 dl vetemjöl
- 1-2 ägg uppvispade
- 1 dl ströbröd
- smör
Potatismos:
- 600 g potatis skalad
- 2 dl mjölk ev. lite grädde
- 25 gr smör
- salt
- vitpeppar
Räkröra:
- 385 gr räkor i lake 175 gr skalade
- 1-2 msk färsk dill hackad
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk färskpressad citron
- 2 msk rödlök finhackad
- 40 gr röd stenbitsrom
- salt
- svartpeppar
Panerad bergtungafilé:
Tina och torka av fiskfiléerna.
Häll i lite salt och peppar i mjölet.
Vänd filéerna först i mjöl.
Vänd dem sedan i det uppvispade ägget.
Och sist i ströbröd.
Stek i smör tills filéerna är klara.
Potatismos:
Skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills dom är klara. Häll av vattnet.
Värm mjölken och ev grädde med smöret i en kastrull och häll det över potatisen.
Stompa potatisen eller vispa potatisen till ett luftigt mos.
Smaka av med salt och vitpeppar
Räkröra:
Låt räkorna rinna av i en sil, och pressa sedan ur den sista lagen.
Hacka dillen, men spara gärna några vippor till servering.
Blanda alla ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med lite dill och citronskivor.