Parmesan och limelax
Den här magiskt krämiga snabba och helt ljuvliga laxen.. Smakar som en dröm och är så lätt att tillaga.
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time15 minuter minuter
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fiskrecept, huvudrätt, vardagsmat
Yield: 4
- 700 g fast potatis
- 2 krm fint salt
- 0,5 msk olivolja
- 1 krm svartpeppar
- 400 g färsk laxfilé
- 1 st lime
- 100 g parmesanost
- 3 dl vispgrädde
- 1 st gräslök
Skär laxen i portionsbitar om du har hel färsk lax. Krydda laxfiléerna med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme ca 1-2 min/sida så att den får en krispig yta. Lyft ur laxen och lägg på en tallrik.
Tillsätt grädde och riven parmesanost i pannan. Vispa samman såsen och låt den sjuda i 5 minuter.
Riv limeskal och finhacka gräslöken. Tillsätt rivet limeskal, 1 tsk limesaft och gräslök i såsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner laxbitarna i såsen och sjud i 2-3 minuter.
Dekorera laxen med lime och lite extra riven parmesanost.
Servera med valfritt tillbehör som t.ex. klyftpotatis, ris eller pasta och gärna en grönsallad.