Go Back
+ servings
En påskdessert i en glasbehållare med grädde och färgglada dekorationer på toppen.
Print
Inga röster än

Påskdessert - passionsmousse med trefärgad spritsning

Passionsmousse med vit choklad och spritsning i olika rosa nyanser, en succé i påsk!
Förberedelser1 timme
Active Time4 timmar
Total tid5 timmar
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, fest, Fika, godsaker, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Påsk, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, god påskdessert, gofika, påsk
Yield: 4 stora glas

Materials

Mousse:


  • 1,4 dl passionsfruktssaft 280 g fryst tinad

  • 200 g vit choklad

  • 2 st gelatinblad

  • 1 st ägg
  • 1 st äggula

  • 1 dl florsocker

  • 2,5 dl vispgrädde

Trefärgad spritsning:

  • smörkräm marängsmörkräm med vit choklad
  • ätbar färg rosa gelfärg
  • tyll Wilton 199

Dekoration:

  • maränger
  • påskgodis
  • oxalis

Instruktioner

Mousse:

  • Tina passionsfrukten, enklast över natten i kylen.
  • Häll passionsfrukten i en kastrull, värm på svag värme.
  • Rör runt så att konsistensen blir jämn.
  • Ta av från spisen och sila bort kärnor och fruktkött, ställ sen åt sidan.
  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter.
  • Vispa ägg och florsocker fluffigt 2 minuter.
  • Smält chokladen och rör ner i smeten.
  • Vispa grädden löst.
  • Häll 0,5 dl av den vispade grädden i en liten kastrull och ställ åt sidan.
  • Vänd ned resten av den vispade grädde i smeten och rör om.
  • Värm grädden i kastrullen på låg värme tills det smält.
  • Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden.
  • Häll försiktigt ned gelatingrädden i smeten och rör om.
  • Häll försiktigt ned passionssaften och rör om till en jämn smet.
  • Häll upp i formar.
  • Ställ i kylen minst 4 timmar, gärna över natten.

Trefärgad spritsning:

  • Dela upp smörkrämen i 3 delar och färga i olika nyanser (jag lät en vara vit).
  • Fyll en spritspåse med varje färg.
  • Lägg ut plastfolie på plant underlag.
  • Spritsa en rad av varje färg bredvid varandra.
  • Ta ena långsidan av plastfolien och rulla ihop, plastfolien ska omsluta smörkrämen och inte trassla in sig i den.
  • Tvinna ändarna och klipp av ena änden.
  • Preppa en spritspåse med tyll, placera sen smörkrämskorven inuti spritspåsen med den uppklippta änden nedåt.

  • Spritsa genom att hålla tyllen rakt uppifrån strax ovanför ytan.
  • Spritsa en boll och skapa toppen genom att dra spritspåsen uppåt och släppa.

Dekoration:

  • Dekorera med smul av maräng, påskgodis och oxalis.