Go Back
+ servings
Muffins dekorerade med färgglada papper och chokladägg i olika färger.
Print
Inga röster än

Påskmuffins

Total tid1 timme
Måltid: Efterrätt, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: chokladmuffins, god påskdessert, påsk, påskmuffins, påskrecept
Yield: 12

Materials

Muffins:

  • ca 2 dl nutella
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk

Dekoration:

  • 200 g mandelmassa
  • 36 chokladägg

Instruktioner

Muffins:

  • Börja med att klicka ut 12 klickar nutella på en tallrik eller liknande - klädd med bakplåtspapper. Sätt sedan tallriken i frysen medan du gör muffinssmeten.
  • Vispa ihop smör och socker ordentligt. Vispa sedan ner ett ägg i taget.
  • Tillsätt de torra ingredienserna.
  • Rör till sist ner mjölken och rör tills du har en jämn och fin smet.
  • Klicka ut hälften av smeten i muffinsformar, lättast med två matskedar. Efter detta så ta ut nutellan ur frysen och placera nutellaklumparna i muffinsformarna, avsluta sedan med en till klick smet.
  • Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader.
  • Låt svalna helt

Dekoration:

  • Tryck ut mandelmassa med hjälp av en vitlökspress - viktigt att den är väldigt ren!
  • Gör små bon av mandelmassan och lägg överst på dina muffins. Lägg sedan små påskägg i bona.