Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra en springform med diameter på 23 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-45 minuter. Ta ut och låt svalna lite grann innan du vänder den upp och ner på ett galler.
Låt svalna helt och sen dela den i tre lika delar.
Stansa ut rundlar med hjälp av glasen som ska användas.
Lemon curd:
Lägg äggulor, ägg, rivet citronskal, citronsaft och strösocker i en värmetålig skål eller bunke av metall.
Häll upp ca 1 dl vatten i en kastrull. Låt vattnet sjuda på medelvärme med bunken ställd på kastrullens öppning. Rör om hela tiden, ca 5 minuter, tills krämen tjocknat och fått samma konsistens som en bearnaisesås.
Ta bort bunken från värmen. Skär smöret i bitar och rör ner det i den varma lemon curden tills den smält helt.
Häll upp curden i en lufttät burk och låt svalna innan du har på locket och ställer i kylskåpet för att svalna helt och hållet, minst 1 timme.