Go Back
+ servings
En påsktårta dekorerad med chokladkaniner och färgglada godisägg.
Print
Inga röster än

Påsktårta

En ljuvlig morotskaka i form av en påsktårta. Så rolig att göra och otroligt god
Förberedelser40 minuter
Active Time20 minuter
Total tid1 timme
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Barnvänligt, Choklad, Dessert, Efterrätt, Efterrätter/desserter, fest, Fika, Högtider (Jul, påsk, midsommar), morotskaka, Påsk, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: Avancerad tårta, festlig tårta, påsk, påskrecept, påsktårta
Yield: 5 -7

Equipment

  • 1 form 16-18 cm stor

Materials

Morotskaka:

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl rapsolja
  • 2 morötter rivna
  • 1 lime zest

Frosting:

  • 100 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl florsocker
  • 300 g färskost kylskåpskall

Dekoration:

  • bommor
  • Lindt chokladhare
  • chokladägg

Instruktioner

Morotskaka:

  • Vispa ägg och socker fluffigt,
  • Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vänd därefter försiktigt ner ingredienserna i äggblandningen.
  • Skala och riv två morötter. Vänd sedan ner morötterna i smeten tillsammans med olja.
  • Smöra två formar och häll i smeten. Använder du bara en form så fyll den med halva mängden tårtsmet och grädda i två omgångar.
  • Ställ in formarna/formen i ugnen på 175 grader (över- och undervärme) i ca 15-20 minuter. Känn efter med sticka om den är klar.
  • Låt kakorna svalna innan du stjälper ut dem. Använder du bara en form så smörj den på nytt och grädda andra hälften av smeten.
  • Låt stå i kyl i en timme.

Frosting:

  • Vispa smör, vaniljsocker och florsocker fluffigt.
  • Tillsätt färskost och vispa ca 1 minut

Montering:

  • Varva bottnarna med frosting och täck även tårtan med frosting.
  • Toppa med chokladharar, chokladägg och blommor.