Go Back
+ servings
Passionsfruktspannacotta med grädde och dekoration i ett glas.
Print
Inga röster än

Passionsfruktspannacotta med vanilj och vit choklad, toppad med en passionsfruktsspegel.

Har du bestämt vad du ska bjuda på till efterrätt i påsk? 🐥 Om inte, så måste du testa den här lena pannacottan med vanilj, passionfrukt och vit choklad , toppad med en frisk och syrlig passionsfruktsspegel. Så god, fräsch och dessutom superlätt att göra! 💛🐥💛
Förberedelser5 minuter
Active Time20 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Pannacotta, Påsk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrätt, efterrätt i glas, enkel pannacotta, pannacotta
Yield: 6 portioner
Calories: 517kcal

Materials

Pannacotta:

  • 3 gelatinblad
  • 6 dl grädde
  • ½ dl socker
  • 4 passionsfrukter
  • 100 g vit choklad
  • 1 vaniljstång

Passionsfruktsspegel:

  • 1 gelatinblad
  • 250 g passionsfrukt fryst går bra
  • 1 dl apelsinjuice från en apelsin
  • 3 msk florsocker

Instruktioner

Pannacotta:

  • Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  • Mät upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång (inkl. stången) i en kastrull och koka upp.
  • Sila under tiden passionsfrukten och häll ner saften i gräddblandningen. Ta bort vaniljstången.
  • Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blandningen.
  • Lägg i den vita chokladen och rör tills den har smält.
  • Häll upp i portionsglas och ställ kallt tills de har stelnat något, sedan kan du försiktigt hälla på passionsfruktsspegeln.

Passionsfruktsspegel:

  • Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter.
  • Sila passionsfrukten och häll saften i en kastrull tillsammans med apelsinjuice och florsocker. Värm försiktigt.
  • Krama ur gelatinbladet och rör ner tills det har smält. Låt svalna något innan du försiktigt häller det över pannacottan.
  • Ställ kallt i ca 3–4 timmar innan servering.

Nutrition

Kalorier: 517kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 6g | Fat: 42g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 117mg | Natrium: 56mg | Kalium: 324mg | Fiber: 4g | Socker: 28g | Vitamin A: 2047IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 107mg | Järn: 1mg