Passionsfruktspannacotta med vanilj och vit choklad, toppad med en passionsfruktsspegel.
Har du bestämt vad du ska bjuda på till efterrätt i påsk? 🐥
Om inte, så måste du testa den här lena pannacottan med vanilj, passionfrukt och vit choklad , toppad med en frisk och syrlig
passionsfruktsspegel.
Så god, fräsch och dessutom superlätt att göra! 💛🐥💛
Förberedelser5 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Pannacotta, Påsk
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrätt, efterrätt i glas, enkel pannacotta, pannacotta
Yield: 6 portioner
Calories: 517kcal
Pannacotta:
- 3 gelatinblad
- 6 dl grädde
- ½ dl socker
- 4 passionsfrukter
- 100 g vit choklad
- 1 vaniljstång
Passionsfruktsspegel:
- 1 gelatinblad
- 250 g passionsfrukt fryst går bra
- 1 dl apelsinjuice från en apelsin
- 3 msk florsocker
Pannacotta:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Mät upp grädde, socker och urskrapad vaniljstång (inkl. stången) i en kastrull och koka upp.
Sila under tiden passionsfrukten och häll ner saften i gräddblandningen. Ta bort vaniljstången.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blandningen.
Lägg i den vita chokladen och rör tills den har smält.
Häll upp i portionsglas och ställ kallt tills de har stelnat något, sedan kan du försiktigt hälla på passionsfruktsspegeln.
Passionsfruktsspegel:
Blötlägg gelatinbladet i 5 minuter.
Sila passionsfrukten och häll saften i en kastrull tillsammans med apelsinjuice och florsocker. Värm försiktigt.
Krama ur gelatinbladet och rör ner tills det har smält. Låt svalna något innan du försiktigt häller det över pannacottan.
Ställ kallt i ca 3–4 timmar innan servering.
Kalorier: 517kcal | Carbohydrates: 33g | Protein: 6g | Fat: 42g | Mättat fett: 26g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 11g | Kolesterol: 117mg | Natrium: 56mg | Kalium: 324mg | Fiber: 4g | Socker: 28g | Vitamin A: 2047IU | Vitamin C: 22mg | Kalcium: 107mg | Järn: 1mg