Go Back
+ servings
En skål med pasta, pesto, zucchini och toppad med burrata och pinjenötter.
Print
5 av 1 röst

Pasta al pesto

En otroligt enkel och väldigt god pastarätt. Klassisk, men legat och väldigt smakrik.
Förberedelser2 minuter
Active Time10 minuter
Total tid12 minuter
Måltid: Huvudrätt, Middagstips, Pasta, Vegetariskt
Kök: Italienskt
Keyword: enkel mat, lättlagad mat, mat under 30 minuter, snabblagat
Yield: 4 personer
Calories: 1414kcal

Materials

  • 3-4 krukor färsk basilika
  • 100 g pinjenötter
  • 3 dl olivolja
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 st stora vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 400-500 g pasta valfri sort

Instruktioner

Pesto

  • Mixa alla ingredienser till en fin och trevlig röra. Beroende på hur slät du vill ha den så mixar du antingen längre eller kortare tid.

Pastan

  • Koka pastan al dente i väl saltat vatten.

Montering

  • Blanda den kokta pastan med peston.
  • Lägg upp och toppa med lite burrata och grillad zucchini om du vill (så serverade jag den).

Anteckning

Jag gillar att servera pastan med mycket pesto, därav många krukor basilika. Servera gärna med en krämig burrata.

Nutrition

Kalorier: 1414kcal | Carbohydrates: 84g | Protein: 31g | Fat: 108g | Mättat fett: 20g | Fleromättat fett: 18g | Enkelomättat fett: 63g | Kolesterol: 44mg | Natrium: 883mg | Kalium: 469mg | Fiber: 4g | Socker: 4g | Vitamin A: 479IU | Vitamin C: 0,5mg | Kalcium: 470mg | Järn: 3mg