Go Back
+ servings
Tallrik med pasta och köttbullar i en rostad paprikasås, toppad med riven ost.
Print
Inga röster än

Pasta med köttbullar i rostad paprikasås

Pasta med köttbullar i rostad paprikasås – fyllig och smakrik sås, perfekt till vardags med färdiga köttbullar och pasta.
Total tid45 minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: lättlagad vardagsmat, snabblagad middag
Yield: 4 portioner
Calories: 797kcal

Materials

  • 400 g pasta av valfri sort
  • 4 st röda paprikor
  • 2 st stora tomater
  • 2 st rödlökar
  • 1 st hel vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 2 dl grönsaksbuljong färdigblandad
  • 1 dl grädde
  • Finhackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g köttbullar köpta eller hemlagade

Instruktioner

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt ugnen på 250 grader.
  • Skär grönsakerna i grova bitar. Skär av toppen på vitlöken (utan att skala den). Lägg allt i en ugnssäker form och ringla över olivolja och flingsalt. Blanda väl innan du kör in plåten i ugnen, ca 20 minuter eller tills grönsakerna är rejält rostade.
  • Stek köttbullarna och koka upp grönsaksbuljongen.
  • När grönsakerna är färdiga, lägg över dem i en blender/mixer. Kläm ur köttet ur vitlöken som nu bör vara mjukt och smörigt. Slå på buljongen, lite i taget medans du mixar tills du får den konsistensen du vill ha. Sist blanda ner grädden.
  • Häll såsen i en panna tillsammans med pastan och köttbullarna. Blanda och låt bli ordentligt varmt. Vänd ner persilja och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Servera direkt med finriven parmesan.

Nutrition

Kalorier: 797kcal | Carbohydrates: 76g | Protein: 35g | Fat: 38g | Mättat fett: 16g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 15g | Kolesterol: 118mg | Natrium: 380mg | Kalium: 610mg | Fiber: 3g | Socker: 4g | Vitamin A: 518IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 55mg | Järn: 2mg