Pasta Uno
Krämig Pasta Uno med bacon, tomater, vitlök och basilika. En lättlagad och smakrik vardagsrätt!
Total tid20 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Italienskt, Skandinaviskt
Keyword: billig mat, husmanskost, studentmat
Yield: 4 portioner
Calories: 649kcal
- 140 g bacon 1 paket
- 400 g finkrossade tomater 1 burk
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 dl crème fraiche 1 burk
- 1 msk kalvfond
- 1 msk torkad basilika
- 1 tsk srirachasås Kan uteslutas
- Nymalen svartpeppar Efter smak
- 400 g pasta Av valfri sort
Koka upp väl saltat pastavatten. Du ska ha ungefär 1 tsk salt per liter vatten.
Strimla bacon, lök och hacka vitlöken.
Stek på baconet i lite smör och tillsätt sedan lök och vitlök så att det får fräsa med en liten stund.
Slå på övriga ingredienser och rör om. Låt det hela koka upp och sedan småsjuda under tiden du kokar pastan.
Lägg i pastan så att den får koka under tiden såsen står och puttrar.
När pastan är al dente så kan du välja om du vill blanda ner pastan i såsen, vilket jag personligen tycker är godast, men vi har barn hemma som inte alltid vill att såsen ska blandas med pastan.
Servera direkt och toppa med lite riven parmesanost om du vill.
Vill du göra denna pastan LCHF-vänlig så kan du istället för pasta servera såsen med shiratakinudlar eller sjögräsnudlar. Även zoodles funkar toppen att äta till detta.
För en glutenfri pasta Uno, så använder du givetvis glutenfri pasta.
Kalorier: 649kcal | Carbohydrates: 85g | Protein: 20g | Fat: 25g | Mättat fett: 10g | Fleromättat fett: 3g | Enkelomättat fett: 9g | Transfett: 0,05g | Kolesterol: 53mg | Natrium: 393mg | Kalium: 657mg | Fiber: 5g | Socker: 9g | Vitamin A: 542IU | Vitamin C: 10mg | Kalcium: 113mg | Järn: 3mg