Go Back
+ servings
En skål med pastasallad innehållande kyckling, grönsaker och oliver.
Print
Inga röster än

Pastasallad med kyckling

Matig pastasallad med kyckling, pesto och mozzarella. Perfekt till lunchlåda, picknick eller middag! God både kall och varm, enkel att variera.
Total tid30 minuter
Måltid: Barnvänligt, Kycklingrecept, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fräsch sommarmat, picknick, sommarmat
Yield: 4 portioner
Calories: 445kcal

Materials

  • 200 g pasta okokt
  • 3 msk pesto
  • 2 msk olivolja
  • 150 g cocktailtomater
  • 20 st kalamataoliver
  • 140 g majs en liten burk
  • 2 st vårlökar
  • 50 g grönkål
  • 50 g isbergssallad
  • 150 g mozzarella
  • 250 g kycklingfilé stekt eller grillad
  • ½ tsk svartpeppar grovmalen
  • Hyvlad parmesan valfritt

Instruktioner

Koka pastan:

  • Koka pastan al dente i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  • Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.

Smaksätt pastan:

  • Tillsätt pesto och lite olivolja till den varma pastan.
  • Rör om ordentligt så pastan täcks jämnt.

Förbered grönsakerna:

  • Dela körsbärstomaterna i halvor.
  • Strimla vårlök, grönkål och isbergssallad fint.
  • Blanda allt med pastan i en stor salladsskål.

Tillsätt övriga ingredienser:

  • Tärna färdiggrillad eller stekt kyckling.
  • Blanda ner kycklingen tillsammans med tärnad mozzarella, majs och oliver.

Krydda och servera:

  • Krydda med nymalen svartpeppar.
  • Rör om försiktigt och servera direkt eller låt stå kallt en stund före servering.
  • Vill du lyxa till det lite extra, så hyvlar du lite god parmesanost på toppen precis innan servering.

Nutrition

Kalorier: 445kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 30g | Fat: 13g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 406mg | Kalium: 547mg | Fiber: 4g | Socker: 9g | Vitamin A: 1794IU | Vitamin C: 16mg | Kalcium: 245mg | Järn: 2mg