Pastasallad med kyckling
Matig pastasallad med kyckling, pesto och mozzarella. Perfekt till lunchlåda, picknick eller middag! God både kall och varm, enkel att variera.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Kycklingrecept, Lunch, Middagstips, Pasta
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fräsch sommarmat, picknick, sommarmat
Yield: 4 portioner
Calories: 445kcal
- 200 g pasta okokt
- 3 msk pesto
- 2 msk olivolja
- 150 g cocktailtomater
- 20 st kalamataoliver
- 140 g majs en liten burk
- 2 st vårlökar
- 50 g grönkål
- 50 g isbergssallad
- 150 g mozzarella
- 250 g kycklingfilé stekt eller grillad
- ½ tsk svartpeppar grovmalen
- Hyvlad parmesan valfritt
Förbered grönsakerna:
Dela körsbärstomaterna i halvor.
Strimla vårlök, grönkål och isbergssallad fint.
Blanda allt med pastan i en stor salladsskål.
Tillsätt övriga ingredienser:
Tärna färdiggrillad eller stekt kyckling.
Blanda ner kycklingen tillsammans med tärnad mozzarella, majs och oliver.
Krydda och servera:
Krydda med nymalen svartpeppar.
Rör om försiktigt och servera direkt eller låt stå kallt en stund före servering.
Vill du lyxa till det lite extra, så hyvlar du lite god parmesanost på toppen precis innan servering.
Kalorier: 445kcal | Carbohydrates: 52g | Protein: 30g | Fat: 13g | Mättat fett: 6g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 4g | Transfett: 0,01g | Kolesterol: 70mg | Natrium: 406mg | Kalium: 547mg | Fiber: 4g | Socker: 9g | Vitamin A: 1794IU | Vitamin C: 16mg | Kalcium: 245mg | Järn: 2mg