Go Back
+ servings
En espresso martini med ett lager skum och kaffebönor på toppen i ett martiniglas.
Print
Inga röster än

Pepparkaka espresso martini

En julig twist på klassikern espresso martini. Det är ju riskabelt att mecka för mycket med en redan ultimat drink men både pepparkaskryddorna och apelsinen funkar kanon med den intensiva kaffesmaken.
Total tid20 minuter
Måltid: Drickbart, Drinkar, Jul
Kök: Skandinaviskt
Keyword: dryck, Jul, juldrink, julgott, julig drink, veckans drink
Yield: 5

Materials

  • 3 cl vodka
  • 6 cl kallt espresso
  • 3 cl sockerlag se recept nedan
  • 2 cl cointreau
  • 2 droppar saltlösning eller lite flingsalt

Sockerlag:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk pepparkakskrydda

Saltlösning:

  • 1 msk salt
  • 4 msk vatten

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser i en shaker med is och skaka som satan.
  • Tänk på att inte bara skaka upp och ner utan även från sida till sida på samma gång så bygger du ett fastare och tjockare skum.

Sockerlag:

  • Värm upp vatten, socker och pepparkakskrydda. Sjud tills att sockret löst upp sig. Låt svalna och förvara i kylen.

Saltlösning:

  • Blanda ihop vatten och salt och rör tills saltet löst sig. Häll upp i en liten, liten flaska.