Go Back
+ servings
En burk med pepparkakssnurror som ligger utspridda på ett bord.
Print
Inga röster än

Pepparkakssmurror

Enkla,goda, och snabbakade snurror på bara två ingredienser. Passar perfekt till glöggen. Rullas från kortsidan för större kakor eller långsidan för mindre kakor .
Förberedelser20 minuter
Active Time5 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Bröd & kex, cookies, Fika, Jul, Julrecept, Kakor, Lättlagat, pepparkakor, Småkakor, Snack, Sötsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka till jul, fika, fikadags, gofika, Jul, julbakning, julbakverk, julfika, julgott, svensk fika
Yield: 15 bitar

Materials

  • 250 g färdig pepparkaksdeg
  • 150 g mandelmassa

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  • Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper.
  • Gör likadant med mandelmassan. Lägg mandelmassabiten på pepparkaksbiten.
  • Rulla ihop och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på plåten.
  • Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna på plåten. Ät och njut!

Anteckning

Du kan även riva mandelmassan över pepparkaksbiten.