Pepparkakstosca
Mjuk pepparkaka toppad med mandeltosca, ljuvligt gott! Den här kakan går bra att baka nån dag i förväg, förvara den övertäckt i rumstemperatur.
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Jul, Kakor, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuk kaka, mjuka kakor, pepparkaka
Yield: 8
Mjuk pepparkaka:
- 125 gr smör
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- 150 gr mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk nejlika
- 1 dl gräddfil
- 1 dl lingonsylt
Tosca:
- 75 gr smör
- 0,75 dl socker
- 2 msk sirap
- 1,5 msk mjöl
- 1,5 msk mjölk
- 100 gr mandelspån
Mjuk pepparkaka:
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Vänd sedan ner det smälta smöret, de torra ingredienserna, gräddfilen och lingonsylten växelvis till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 175 grader på nedersta falsen i ca 23-25 minuter beroende på ugn och form.