Go Back
+ servings
Mjuk pepparkaka med ett toscatäcke av mandel på en glasskiva med en bit av kakan på en tallrik.
Print
Inga röster än

Pepparkakstosca

Mjuk pepparkaka toppad med mandeltosca, ljuvligt gott! Den här kakan går bra att baka nån dag i förväg, förvara den övertäckt i rumstemperatur.
Total tid45 minuter
Måltid: Jul, Kakor, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuk kaka, mjuka kakor, pepparkaka
Yield: 8

Equipment

  • Springform 22 cm

Materials

Mjuk pepparkaka:

  • 125 gr smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 150 gr mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk nejlika
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl lingonsylt

Tosca:

  • 75 gr smör
  • 0,75 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1,5 msk mjöl
  • 1,5 msk mjölk
  • 100 gr mandelspån

Instruktioner

Mjuk pepparkaka:

  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Vänd sedan ner det smälta smöret, de torra ingredienserna, gräddfilen och lingonsylten växelvis till en slät smet.
  • Häll smeten i en smord och bröad form och grädda på 175 grader på nedersta falsen i ca 23-25 minuter beroende på ugn och form.

Tosca:

  • Sjud ihop alla ingredienser i en kastrull på spisen.
  • Bred på toscasmeten direkt när du tagit kakan ur ugnen och grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen tills toscan fått fin färg.