Go Back
+ servings
Grillad biff med pepparsås, dekorerad med rosmarin och pepparkorn, på en svart tallrik.
Print
Inga röster än

Pepparsås

Pepparsås – en klassisk, fyllig sås med grädde och peppar, perfekt till kött och festliga måltider!
Total tid30 minuter
Yield: 4 portioner
Calories: 1750kcal

Materials

  • 50 g schalottenlök
  • 2 krm vitpeppar nymortlad
  • 2 tsk svartpeppar nymortlad
  • 1 tsk rosépeppar nymortlad
  • 0,5 tsk torkad grönpeppar nymortlad
  • 4 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vatten
  • 2 msk tamarisoja
  • 20 g smör
  • 2 msk koncentrerad kalvfond

Instruktioner

  • Finhacka löken och fräs den i smör på medelvärme tills den blir mjuk, utan att den tar färg.
  • Tillsätt all peppar och låt den fräsa med i några minuter.
  • Häll i alla övriga ingredienser och låt såsen koka upp.
  • Sänk värmen och låt såsen sjuda medan du rör om då och då. Fortsätt tills den får en simmig konsistens. Testa genom att doppa en sked – såsen ska fästa på skeden och rinna av sakta.
  • Smaka av och justera med mer salt och peppar om det behövs.

Anteckning

Om du vill få en lite annan ton på såsen, så kan jag varmt rekommendera att du blanda ner några matskedar whiskey eller cognac på slutet.
Mängden peppar och vilka sorter du använder, det är helt en smaksak. Utgå från det som står i receptet och justera efter smak och tycke.

Nutrition

Kalorier: 1750kcal | Carbohydrates: 27g | Protein: 16g | Fat: 180g | Mättat fett: 112g | Fleromättat fett: 8g | Enkelomättat fett: 45g | Transfett: 1g | Kolesterol: 554mg | Natrium: 397mg | Kalium: 713mg | Fiber: 3g | Socker: 19g | Vitamin A: 7016IU | Vitamin C: 8mg | Kalcium: 408mg | Järn: 2mg