Go Back
+ servings
Tre pistagecookies placerade på ett bakplåtspapper med en smörig yta.
Print
Inga röster än

Pistage cookies

Bästa blandningen mellan sött och salt! Smälter i munnen
Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Choklad, cookies
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cookie, cookies, småkaka, småkakor
Yield: 12

Materials

  • 150 g smör rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl farinsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 100 g pistagekräm
  • 150 g choklad. hackad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda till en deg.
  • Forma degen till 12 bollar på plåtar med stort mellanrum då de flyter ut (ca 6 på varje plåt).
  • Tryck ut varje boll lite och klicka på 1 tsk pistagekräm på varje. Rulla sedan ihop varje boll på nytt.
  • Grädda i 8-10 minuter tills de har gyllenbruna kanter.
  • Ta ut kakorna och låt svalna (om det inte blev runda använd en kopp och jämna till dem).
  • Låt svalna och förvara dem sedan i en lufttät burk.