Go Back
+ servings
Cupcakes med lila frosting, dekorerade med pistagenötter och silverkulor.
Print
Inga röster än

Pistagecupcakes

Saftiga och riktigt goda pistagecupcakes med en fluffig cream cheese frosting
Total tid30 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Fika, godsaker, Muffins
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, muffins, smaksatta muffins
Yield: 12

Materials

Pistagemuffins:

  • 100 g naturella pistagenötter skalade
  • 150 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 2 msk mjölk

Frosting:

  • 200 g färskost
  • 50 g smör mjukt
  • 1 dl florsocker
  • lila pastafärg valfritt
  • 20 g pistagenötter grovhackade till garnering.

Instruktioner

Pistagemuffins:

  • Sätt ugnen på 175 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Mixa pistagenötterna så att det är lite småbitar kvar av pistage.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Blanda de mixade pistagenötterna med vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
  • Tillsätt det smälta smöret, ägg och mjölk. Blanda till en slät smet.
  • Fördela smeten i muffinsformarna.
  • Grädda muffinsen i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
  • Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar dem med frosting.

Frosting:

  • Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
  • Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet tills allt precis har gått ihop.
  • Avsluta med att blanda några drag med slickepott.
  • Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes.
  • Garnera eventuellt med grovhackade pistagenötter.