Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Pistagecupcakes
Saftiga och riktigt goda pistagecupcakes med en fluffig cream cheese frosting
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Bakning, Bakverk & kakor, Fika, godsaker, Muffins
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
fika, fikadags, gofika, muffins, smaksatta muffins
Yield:
12
Materials
Pistagemuffins:
100
g
naturella pistagenötter
skalade
150
g
smör
1
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
1,5
dl
strösocker
1
tsk
vaniljsocker
2
st
ägg
2
msk
mjölk
Frosting:
200
g
färskost
50
g
smör
mjukt
1
dl
florsocker
lila pastafärg
valfritt
20
g
pistagenötter
grovhackade till garnering.
Instruktioner
Pistagemuffins:
Sätt ugnen på 175 grader och fördela 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Mixa pistagenötterna så att det är lite småbitar kvar av pistage.
Smält smöret i en kastrull.
Blanda de mixade pistagenötterna med vetemjöl, bakpulver, strösocker och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt det smälta smöret, ägg och mjölk. Blanda till en slät smet.
Fördela smeten i muffinsformarna.
Grädda muffinsen i ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt muffinsen svalna helt innan du dekorerar dem med frosting.
Frosting:
Vispa färskost och smör tills det blir riktigt fluffigt.
Tillsätt florsocker och pastafärg och fortsätt vispa på låg hastighet tills allt precis har gått ihop.
Avsluta med att blanda några drag med slickepott.
Lägg frostingen i en spritspåse och dekorera dina cupcakes.
Garnera eventuellt med grovhackade pistagenötter.