Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Polsk vetekaka med rabarber
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Efterrätt, Fika
Kök:
Polskt
Keyword:
fika, fikadags, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka, rabarberrecept
Yield:
1
sats
Equipment
1 form
25 cm x 35 cm
Materials
8
dl
vetemjöl
600 g
2½
dl
mjölk
35
g
färsk jäst
1¾
dl
strösocker
160 g
½
tsk
salt
1
ägg
1
äggula
100
g
smör
mjukt
800
g
rabarber
Smuldeg:
1
dl
vetemjöl
75 g
½
dl
socker
45 g
40
g
smör
kallt
Instruktioner
Mät upp mjöl i en bunke. Jag använder kitchenaids stora skål. Häll över den fingervarma mjölken och lös upp jästen helt.
Blanda ner socker och salt och börja knåda degen. Använder du en matberedare så använd degkrok.
Tillsätt ägg och äggula.
Banda slutligen i tärnat mjukt smör.
Degen ska vara lätt och fluffig.
Plasta in degen i skålen och låt jäsa i 30 minuter.
Skala och tärna rabarber.
Klä bakformen med bakplåtspapper.
Fördela degen jämnt i formen och täckt med rabarber.
Smuldeg:
Blanda alla ingredienser till smuldegen och strö den över.
Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 25 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (utan varmluft 15 grader mer eller enligt ugnen).
Baka vetekakan i 30 minuter.
Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna innan du skär den i bitar.