Go Back
+ servings
En träplatta med flera bakverk täckta av grön glasyr och fyllning, strödda med florsocker.
Print
Inga röster än

Prinsessbullar

Två klassiker som kombineras till en riktig god smakupplevelse😍
Förberedelser1 timme 20 minuter
Active Time15 minuter
Total tid2 timmar
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Bullar, bulle
Kök: Skandinaviskt
Keyword: bullar, bullbak, fika, fikadags, gofika, prinsess, sommarfika
Yield: 20

Materials

Vetedeg:

  • 5 dl mjölk fingervarm mjölk eller vatten
  • 125 gram smör rumsvarmt
  • 50 gram jäst
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 tsk kardemumma
  • 13 - 14 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Vaniljfyllning:

  • 125 g smör rumsvarmt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk marsanpulver
  • ½ dl mjölk

Pensling:

  • ägg
  • salt
  • vatten
  • pärlsocker

Garnering:

  • vispgrädde
  • sylt
  • marsipanlock

Instruktioner

Vetedeg:

  • Häll ner alla ingredienser i en köksassistent, eller i en bunke. Kör i 10 minuter eller knåda i 20 minuter för hand. Använd inte för mycket mjöl för då blir bullarna torra. Låt degen vara lite kladdig istället.
  • Låt degen vila under handduk i 30 minuter.
  • Kavla ut degen till en stor rektangel.

Vaniljfyllning:

  • Mät upp alla ingredienser i en skål, se till så smöret är riktigt mjukt. Använd en gaffel och mosa till en slät massa. Det tar en stund innan smöret hinner gå ihop med mjölken, men bara fortsätt till en slät och fin fyllning.
  • Bre fyllningen på degen och rulla ihop tjat. Dra och rulla.
  • Dela degen i 3 cm stora snäckor och lägg på plåtar. Jäs under handduk i 45-60 minuter

Pensling:

  • Pensla dina bullar strö över pärlsocker.
  • Grädda i 12-14 minuter på 230 grader. Ta ut låt svalna.

Garnering:

  • Vispa grädden.
  • Toppa bullarna med sylt och bred på ett lager grädde som en kupol.
  • Lägg på små lock av marsipan. Pudra över lite florsocker och sen är det bara att njuta!