Go Back
+ servings
En bit pumpakaffe-kaka på en träskiva med dekorationer och behållare i bakgrunden.
Print
Inga röster än

Pumpkin coffee cake

Tror det här är min favoritkaka att baka, coffee cake eller på ren svenska kaffekaka. Det är en mjuk kaka som toppas med ett crunchy smul och fulladdad med varma kryddor. Yummy yummy!
Förberedelser25 minuter
Active Time20 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Fika, Glutenfritt, Halloween, Mejerifritt, mjuk kaka¨, mjuka kakor, Sötsaker, Vegetariskt
Kök: Skandinaviskt
Keyword: mjuk kaka, mjuka kakor, pumpakaka
Yield: 6 bitar

Materials

Blöta ingredienser:

  • ca. 1 dl pumpapuré lite mer
  • 2 msk kokosolja smält
  • ½ dl kokossocker
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 ägg

Torra ingredienser:

  • 2 ½ dl havremjöl
  • ½ dl mandelmjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ¼ tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • tsk kryddnejlika
  • tsk salt

Streusel:

  • 2 msk havremjöl
  • 1 ½ msk smält kokosolja
  • 2 msk kokossocker
  • 1 dl pekannötter finhackade
  • ¼ tsk kanel

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader. Pensla en liten fyrkantig eller rektangulär ugnsform och klä sedan in den i bakplåtspapper.
  • Vispa ihop pumpapuré, kokosolja, kokossocker, lönnsirap och ägg i en bunke.
  • Blanda ihop mjölen, bikarbonat, bakpulver, kanel, kryddnejlika och salt i en separat bunke.
  • Vänd försiktigt ihop din blöta blandning med din torra blandning. Blanda inte smeten för mycket! Häll över till din förberedda form och jämna ut ytan.
  • Finhacka pekannötterna och blanda sedan med resten av streuselingredienserna. Låt det bli smuligt. Strö i ett jämnt lager ovanpå smeten.
  • Baka i ugnen i 20-30 minuter. Kakan ska vara genomgräddad men lite fuktig fortfarande. Ta sedan ut och låt kakan få svalna i sin form 10-15 minuter. Skär sedan upp i bitar och njut!

Anteckning

Receptet går jättebra att dubbla men tänk på att tiden i ugnen ökar också. Kakan är glutenfri, mjölkfri och fri från vitt socker.