Go Back
+ servings
En bit cheesecake med jordgubbar och rabarber på en vit tallrik med en sked.
Print
Inga röster än

Rabarber-jordgubbscheesecake

En härlig kombination av rabarber och jordgubbar i en krämig cheesecake. Kakan bakas med ett botten av havrekex och toppas med ett berg av jordgubbar - en riktig sommardröm!
Total tid40 minuter
Måltid: Cheesecake, Jordgubbar, Rabarber
Kök: Skandinaviskt
Keyword: cheeesecake, cheesecake, fika, jordgubbar, jordgubbstårta, variant på cheesecake
Yield: 10 -12 bitar

Materials

Botten:

  • 75 g smör
  • 250 g havrekex

Fyllning:

  • 200 g rabarber
  • 100 g jordgubbar
  • 5 gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 600 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Instruktioner

Botten:

  • Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter, 20-24 cm.
  • Smält smöret.
  • Smula sönder kexen och blanda ihop med det smälta smöret.
  • Tryck ut kexsmulorna jämnt i formen och ställ i kylen.

Fyllning:

  • Skär rabarbern i mindre bitar.
  • Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  • Blanda rabarbern och jordgubbarna med sockret i en kastrull. Låt stå en stund så att bären vätskar av sig och koka sedan upp. Koka tills rabarbern blir mjuk och mosig.
  • Mixa blandningen med en stavmixer. Rör ner gelatinbladen i den varma purén och låt svalna.
  • Rör philadelphiaosten mjuk i en bunke och blanda med vaniljsockret.
  • Vispa grädden i en annan bunke.
  • Rör ner den svala purén i philadelphiaosten och rör ihop. Blanda till sist ner den vispade grädden och vänd ihop.
  • Häll smeten över kexbotten och stryk ytan jämn. Låt stå i kylen över natten för att stelna.
  • Dekorera med jordgubbar innan servering.