Go Back
+ servings
En glasburk med kompott gjord av jordgubbar och rabarber, med en sked i burken.
Print
Inga röster än

Rabarber & Jordgubbskompott

Ljuvlig rabarber & jordgubbskompott som funkar lika bra i bakverk och tårtor som till pannkakorna eller över glassen. Somrigare blir det inte, passa på nu när båda dessa härliga råvaror är i säsong!
Förberedelser5 minuter
Active Time10 minuter
Total tid15 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, Efterrätter/desserter, Jordgubbar, Lättlagat, Rabarber, Tårtfyllning, Tårtfyllning, Tårtor, Blåbär, Tårtor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: buffé, enkel frukost, marmelad, sylt
Yield: 1 burk

Materials

  • 200 g jordgubbar frysta går bra
  • 100 g rabarber frysta går bra
  • 1,5 dl syltsocker

Instruktioner

  • Dela rabarber och jordgubbar i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker.
  • Koka upp blandningen på medelhög värme. Låt det sedan få småputtra i 5 minuter tills frukten mjuknat något.
  • Ta av kastrullen från spisen och mixa blandningen lite till en fin kompott.
  • Häll upp kompotten i en burk med lock och låt svalna i kylen.

Anteckning

Kompotten har en hållbarhet på ca 1 månad i kylen.
Testa även att byta ut någon av frukterna mot exempelvis hallon.