Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarbercheesecake
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Cheesecake, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka med rabarber, cheeesecake, cheesecake, fika, fikadags, rabarberrecept
Yield:
8
Materials
Botten:
12
st
digestivekex
50
g
smör
smält
Fyllning:
ca 150
g
rabarber
i små bitar
1
klick
smör
strösocker
nystött kardemumma
2
dl
grädde
200
gr
färskost
0,75
dl
socker
1
nypa
vaniljpulver
1, 25
dl
koncentrerad saft
2,5
st
gelatinblad
Gelé:
3
gelatinblad
0,5
dl
vatten
1,5
dl
koncentrerad saft
Instruktioner
Botten:
Mixa kakorna i en matberedare till fint smul.
Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut i en form som är 18 cm i diameter.
Ställ in i kylen.
Fyllning:
Stek rabarberbitar mjuka med en klick smör, lite strösocker och nystött kardemumma.
Låt sedan kallna helt.
Vispa grädde och färskost fluffigt.
Tillsätt socker samt vanilj och rör sedan i saften.
Lägg gelatinbladen i blöt och värm under tiden upp en liten mängd smet i en kastrull.
Rör sedan ner gelatinbladen i den varma smeten och låt svalna lite.
Häll ner gelatinsmeten i resterande smet under omrörning.
Blanda även ner de mjuka rabarberbitarna.
Häll sedan smeten över kexbottnen.
Låt stå i kylen i minst 4 timmar.
Gelé:
Blötlägg gelatinbladen.
Värm upp vatten och saft. Lägg i gelatinbladen och rör om.
Häll gelén över cheesecaken och låt stelna i kylen.