Go Back
+ servings
En bit rabarbercheesecake med jordgubbar på toppen, serverad på en tallrik.
Print
Inga röster än

Rabarbercheesecake

Total tid1 timme
Måltid: Cheesecake, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber, cheeesecake, cheesecake, fika, fikadags, rabarberrecept
Yield: 8

Materials

Botten:

  • 12 st digestivekex
  • 50 g smör smält

Fyllning:

  • ca 150 g rabarber i små bitar
  • 1 klick smör
  • strösocker
  • nystött kardemumma
  • 2 dl grädde
  • 200 gr färskost
  • 0,75 dl socker
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1, 25 dl koncentrerad saft
  • 2,5 st gelatinblad

Gelé:

  • 3 gelatinblad
  • 0,5 dl vatten
  • 1,5 dl koncentrerad saft

Instruktioner

Botten:

  • Mixa kakorna i en matberedare till fint smul.
  • Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut i en form som är 18 cm i diameter.
  • Ställ in i kylen.

Fyllning:

  • Stek rabarberbitar mjuka med en klick smör, lite strösocker och nystött kardemumma.
  • Låt sedan kallna helt.
  • Vispa grädde och färskost fluffigt.
  • Tillsätt socker samt vanilj och rör sedan i saften.
  • Lägg gelatinbladen i blöt och värm under tiden upp en liten mängd smet i en kastrull.
  • Rör sedan ner gelatinbladen i den varma smeten och låt svalna lite.
  • Häll ner gelatinsmeten i resterande smet under omrörning.
  • Blanda även ner de mjuka rabarberbitarna.
  • Häll sedan smeten över kexbottnen.
  • Låt stå i kylen i minst 4 timmar.

Gelé:

  • Blötlägg gelatinbladen.
  • Värm upp vatten och saft. Lägg i gelatinbladen och rör om.
  • Häll gelén över cheesecaken och låt stelna i kylen.