Go Back
+ servings
En skiva rabarbergalette på en tallrik med en skopa glass bredvid.
Print
Inga röster än

Rabarbergalette

Måltid: Efterrätter/desserter, Fika, Paj
Kök: Franskt
Keyword: fika, fikadags, gofika, rabarberpaj, rabarberrecept
Yield: 8

Materials

Deg:

  • 150 g vetemjöl
  • 100 g rismjöl
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk majsstärkelse
  • 140 g smör kallt
  • 3 msk vatten kallt

Fyllning:

  • 500 g rabarber
  • 2 msk hallon
  • 50 g råsocker
  • 1 msk vaniljpulver
  • 2 msk mandel strimlade
  • 1 ägg uppvispat
  • 1 msk majsstärkelse

Montering:

  • ägg
  • strimlad mandel
  • 1 msk råsocker

Instruktioner

Deg:

  • Blanda vetemjöl, rismjöl, råsocker och majsstärkelse.
  • Hacka sedan i smör.
  • När degen börjar smula sig så tillsätt vatten. Knåda allt lätt till en deg.
  • Slå in degen plastfolie och lägg i kylen i minst 1 timme.
  • Kavla ut degen till en rundel som är ca 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper.

Fyllning:

  • Tärna rabarber och blanda med hallon, socker, vanilj och majsstärkelse.
  • Fördela rabarbern på degen men lämna kanterna fria.

Montering:

  • Vik kanterna, pensla med ägg, strö på strimlad mandel och socker.
  • Grädda rabarbergaletten på 200 grader i ca 40 minuter.
  • Servera galetten varm med glass.