Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarbergalette
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika, Paj
Kök:
Franskt
Keyword:
fika, fikadags, gofika, rabarberpaj, rabarberrecept
Yield:
8
Materials
Deg:
150
g
vetemjöl
100
g
rismjöl
4
msk
råsocker
2
msk
majsstärkelse
140
g
smör
kallt
3
msk
vatten
kallt
Fyllning:
500
g
rabarber
2
msk
hallon
50
g
råsocker
1
msk
vaniljpulver
2
msk
mandel
strimlade
1
ägg
uppvispat
1
msk
majsstärkelse
Montering:
ägg
strimlad mandel
1
msk
råsocker
Instruktioner
Deg:
Blanda vetemjöl, rismjöl, råsocker och majsstärkelse.
Hacka sedan i smör.
När degen börjar smula sig så tillsätt vatten. Knåda allt lätt till en deg.
Slå in degen plastfolie och lägg i kylen i minst 1 timme.
Kavla ut degen till en rundel som är ca 30 cm i diameter. Lägg över degen på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllning:
Tärna rabarber och blanda med hallon, socker, vanilj och majsstärkelse.
Fördela rabarbern på degen men lämna kanterna fria.
Montering:
Vik kanterna, pensla med ägg, strö på strimlad mandel och socker.
Grädda rabarbergaletten på 200 grader i ca 40 minuter.
Servera galetten varm med glass.