Rabarberkaka
Här kommer ett recept på ännu en så god rabarberkaka i långpanna, det är ju så gott!Jag bakade denna i en form ca 20x30 cm men vill man baka den i en större långpanna så är det bara att dubbla receptet.
Total tid30 minuter minuter
Måltid: Kakor, mjuk kaka¨, Rabarber
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuk kaka
Yield: 8
- 3 st ägg
- 2,5 dl socker
- 180 gr mjöl
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 350 gr rabarber
- 150 gr smör 250 gr till dubbel sats
Gräddblandning
- 2 dl grädde
- 1 dl socker
- 1 msk smör
Smält smöret
Skär rabarbern i bitar och lägg i en skål, strö över lite socker och kardemumma
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda vaniljsocker och mjöl i en bunke
Vänd sedan ner mjölblandningen och det smälta smöret i smeten
Häll smeten i formen klädd med bakplåtspapper
Strö över rabarberbitarna och grädda i ca 20 minuter
Gör under tiden grädden.