Go Back
+ servings
En bit rabarberkaka serverad på en vit tallrik med en sked och vaniljsås ovanpå.
Print
Inga röster än

Rabarberkaka

Här kommer ett recept på ännu en så god rabarberkaka i långpanna, det är ju så gott!Jag bakade denna i en form ca 20x30 cm men vill man baka den i en större långpanna så är det bara att dubbla receptet.
Total tid30 minuter
Måltid: Kakor, mjuk kaka¨, Rabarber
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, mjuk kaka
Yield: 8

Equipment

  • 20x30 cm form

Materials

  • 3 st ägg
  • 2,5 dl socker
  • 180 gr mjöl
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 350 gr rabarber
  • 150 gr smör 250 gr till dubbel sats

Gräddblandning

  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 msk smör

Instruktioner

  • Smält smöret
  • Skär rabarbern i bitar och lägg i en skål, strö över lite socker och kardemumma
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  • Blanda vaniljsocker och mjöl i en bunke
  • Vänd sedan ner mjölblandningen och det smälta smöret i smeten
  • Häll smeten i formen klädd med bakplåtspapper
  • Strö över rabarberbitarna och grädda i ca 20 minuter
  • Gör under tiden grädden.

Gräddblandning

  • Koka ihop ingredienserna i ca 10-15 minuter och häll sedan över kakan och grädda färdigt, tills kakan får fin gyllenbrun färg och är genomgräddad, ca 25-30 minuter beroende på form och ugn.
  • Servera med vaniljsås!