Go Back
+ servings
Bit av rabarberkaka med hyvlade mandlar och en sked på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Rabarberkaka med hyvlad mandel

Saftig rabarberkaka toppad med krispig hyvlad mandel. Perfekt till fikat!
Total tid40 minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Barnvänligt, Efterrätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: rabarberrecept, sommardessert, sommarfika
Yield: 10 portioner
Calories: 394kcal

Equipment

  • Ugnsform 20x30
  • Bakplåtspapper

Materials

Rabarbern

  • 200 gr rabarber
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk nystött kardemumma

Kaksmeten

  • 150 gr smör
  • 3,5 dl socker
  • 3 st ägg
  • 240 gr vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hyvlad mandel

Instruktioner

Rabarbern

  • Skär rabarbern i skivor.
  • Lägg i en bunke tillsätt vaniljsocker och kardemumma och blanda runt.

Kaksmeten

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg ett bakplåtspapper i bakformen.
  • Smält smöret.
  • Blanda sedan ner socker och vaniljsocker.
  • Rör i ett ägg i taget och till sist mjölet. Blanda till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen, strö över rabarberbitarna och den hyvlade mandel.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lätt kladdig i mitten.
  • Låt svalna och skär sedan i rutor (ca. 8-10 bitar) och pudra över florsocker.

Nutrition

Kalorier: 394kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 5g | Fat: 18g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 33mg | Natrium: 100mg | Kalium: 155mg | Fiber: 2g | Socker: 36g | Vitamin A: 398IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 49mg | Järn: 2mg