Rabarberkaka med hyvlad mandel
Saftig rabarberkaka toppad med krispig hyvlad mandel. Perfekt till fikat!
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Bakverk & kakor, Barnvänligt, Efterrätter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: rabarberrecept, sommardessert, sommarfika
Yield: 10 portioner
Calories: 394kcal
Ugnsform 20x30
Bakplåtspapper
Rabarbern
- 200 gr rabarber
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk nystött kardemumma
Kaksmeten
- 150 gr smör
- 3,5 dl socker
- 3 st ägg
- 240 gr vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl hyvlad mandel
Kaksmeten
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i bakformen.
Smält smöret.
Blanda sedan ner socker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och till sist mjölet. Blanda till en jämn smet.
Häll smeten i formen, strö över rabarberbitarna och den hyvlade mandel.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lätt kladdig i mitten.
Låt svalna och skär sedan i rutor (ca. 8-10 bitar) och pudra över florsocker.
Kalorier: 394kcal | Carbohydrates: 56g | Protein: 5g | Fat: 18g | Mättat fett: 8g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 7g | Transfett: 0,5g | Kolesterol: 33mg | Natrium: 100mg | Kalium: 155mg | Fiber: 2g | Socker: 36g | Vitamin A: 398IU | Vitamin C: 2mg | Kalcium: 49mg | Järn: 2mg