Go Back
+ servings
Rabarbermuffins med bitar av rabarber och vaniljkräm, dekorerade med florsocker.
Print
Inga röster än

Rabarbermuffins med vaniljkräm & brynt smör

Världens godaste muffins med rabarber!
Total tid50 minuter
Måltid: Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber
Yield: 10 st

Materials

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 st rabarber
  • 2 dl vaniljkräm färdig el gör egen

Instruktioner

  • Ställ ut muffins formar på en plåt eller använd muffinsplåt.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Vispa socker och ägg hyfsat länge till vitt och pösig smet.
  • Smält smöret tills det blir något brunare.
  • Blanda i smöret och mjölken i äggblandningen.
  • Häll sedan i mjölet, vaniljsocker samt bakpulver och vispa ihop till en smet.
  • Fyll varje muffinsform med smet, mina har jag gjort ganska stora så fyllde på ganska mycket i muffinsformarna. Men går naturligtvis göra mindre.
  • Klicka i vaniljkräm i varje muffins, (går även spritsa krämen i varje muffins)
  • Skär rabarberna i mindre bitar och blanda med socker och potatismjöl, strö sedan rabarbern på varje muffins.
  • Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter tills dom fått fin färg.