Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarbermuffins med vaniljkräm & brynt smör
Världens godaste muffins med rabarber!
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid:
Bakelser, Bakning, Bakverk & kakor, Dessert, Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka med rabarber
Yield:
10
st
Materials
2
st
ägg
2
dl
socker
100
g
smör
2
tsk
vaniljsocker
2
tsk
bakpulver
3
dl
vetemjöl
1
dl
mjölk
3
st
rabarber
2
dl
vaniljkräm
färdig el gör egen
Instruktioner
Ställ ut muffins formar på en plåt eller använd muffinsplåt.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och ägg hyfsat länge till vitt och pösig smet.
Smält smöret tills det blir något brunare.
Blanda i smöret och mjölken i äggblandningen.
Häll sedan i mjölet, vaniljsocker samt bakpulver och vispa ihop till en smet.
Fyll varje muffinsform med smet, mina har jag gjort ganska stora så fyllde på ganska mycket i muffinsformarna. Men går naturligtvis göra mindre.
Klicka i vaniljkräm i varje muffins, (går även spritsa krämen i varje muffins)
Skär rabarberna i mindre bitar och blanda med socker och potatismjöl, strö sedan rabarbern på varje muffins.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 12-14 minuter tills dom fått fin färg.