Go Back
+ servings
En bit rabarberkaka med kokosflingor på en tallrik.
Print
Inga röster än

Rabarbermums

Wow så gott! Rabarbermums blev namnet, ungefär som Silviakaka. Med både rabarber i kakan och i glasyren! SÅ GOD! Kommer definitivt bli ett populärt sommarfika.
Förberedelser5 minuter
Active Time40 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Efterrätt, Efterrätter, Efterrätter/desserter, godsaker, Kakor, mjuka kakor
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka i långpanna, fika, långpanna, mjuk kaka, mjuka kakor
Yield: 15

Materials

Kaka:

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 rabarber

Glasyr:

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 äggula
  • 3 dl florsocker
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 2 st rabarber
  • kokos

Instruktioner

Kaka:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Lägg bakplåtspapper i en form på ca 20X30 cm.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke, gärna några minuter.
  • Blanda sedan i vattnet.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sila sedan ner mjölblandningen i smeten och blanda.
  • Skär rabarbern i små bitar och lägg i smeten.
  • Häll smeten i formen och grädda i ca 25-30 minuter.
  • Känn så att kakan är torr när du tar ut den.

Glasyr:

  • Smält smöret och sockret i en kastrull tills det är slätt och har blivit en lite tjockare smet. Ta kastrullen från värmen.
  • Tillsätt äggulan, florsocker och vaniljsocker. Vispa kraftigt tills krämen tjocknar något, den får inte koka.
  • Koka rabarber i en egen kastrull med 2 msk vatten, vänta tills de har blivit något mosiga.
  • Häll rabarbern i en sil/durkslag över glasyren och mossa ur saften i glasyren.
  • Häll sedan glasyren på kakan och strö på kokos.
  • Låt svalna ordentligt och skär sedan i bitar.