Go Back
+ servings
En bit rabarberpaj på en vit tallrik med grädde som hälls över.
Print
Inga röster än

Rabarberpaj

Rabarberpaj, som man längtar efter det varje år när våren kommer. En knäckig god paj med vaniljsås, himmelskt gott!
Total tid1 timme
Måltid: Efterrätt, Fika, Paj, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda pajer, rabarberpaj, rabarberrecept, söt paj
Yield: 8 portioner
Calories: 445kcal

Materials

  • 450 gr rabarber
  • 150 gr smör
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl rörsocker
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  • Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en pajform.
  • Smält smöret.
  • Blanda i socker, rörsocker, sirap och rör runt.
  • Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
  • Täck rabarbern med smeten och grädda på 175 grader i ca 40 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera!

Video

Nutrition

Kalorier: 445kcal | Carbohydrates: 62g | Protein: 7g | Fat: 20g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 188mg | Kalium: 290mg | Fiber: 4g | Socker: 20g | Vitamin A: 622IU | Vitamin C: 5mg | Kalcium: 78mg | Järn: 2mg