Rabarberpaj
Rabarberpaj, som man längtar efter det varje år när våren kommer. En knäckig god paj med vaniljsås, himmelskt gott!
Måltid: Efterrätt, Fika, Paj, Pajer
Kök: Skandinaviskt
Keyword: goda pajer, rabarberpaj, rabarberrecept, söt paj
Yield: 8 portioner
Calories: 445kcal
- 450 gr rabarber
- 150 gr smör
- 1 dl socker
- 0,5 dl rörsocker
- 0,5 dl sirap
- 0,5 dl grädde
- 2 dl mjöl
- 2 dl havregryn
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en pajform.
Smält smöret.
Blanda i socker, rörsocker, sirap och rör runt.
Tillsätt sedan övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
Täck rabarbern med smeten och grädda på 175 grader i ca 40 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera!
Kalorier: 445kcal | Carbohydrates: 62g | Protein: 7g | Fat: 20g | Mättat fett: 11g | Fleromättat fett: 1g | Enkelomättat fett: 5g | Transfett: 1g | Kolesterol: 48mg | Natrium: 188mg | Kalium: 290mg | Fiber: 4g | Socker: 20g | Vitamin A: 622IU | Vitamin C: 5mg | Kalcium: 78mg | Järn: 2mg