Go Back
+ servings
En portion rabarberpaj med hallon och grädde på en vit tallrik med sked.
Print
Inga röster än

Rabarberpaj med hallon

Total tid30 minuter
Måltid: Dessert, Efterrätt, Fika, Paj
Kök: Skandinaviskt
Keyword: efterrätt, efterrättspaj, god efterrätt, goda pajer, sommar, sommardessert, sommarfika, sommarmat, sommarpaj
Yield: 8

Materials

Deg:

  • 150 gr smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 50 gr ljus sirap
  • 1 nypa salt

Fyllning:

  • 400 gr rabarber
  • 80 gr hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl

Servering:

  • vaniljvisp eller glass

Instruktioner

Deg:

  • Bryn smöret i en kastrull och låt det sedan svalna en stund.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och sirapen i smöret. Rör ihop till en smet.

Fyllning:

  • Skär rabarbern i bitar.
  • Lägg rabarberbitarna i en pajform tillsammans med hallonen.
  • Vänd ner vaniljsocker och pudra över potatismjölet.
  • Fördela pajsmeten över och grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter.

Servering:

  • Servera med vaniljvisp eller glass.