Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarberpaj med hallon
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Dessert, Efterrätt, Fika, Paj
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
efterrätt, efterrättspaj, god efterrätt, goda pajer, sommar, sommardessert, sommarfika, sommarmat, sommarpaj
Yield:
8
Materials
Deg:
150
gr
smör
2
dl
havregryn
2
dl
mjöl
1,5
dl
socker
1
tsk
bakpulver
50
gr
ljus sirap
1
nypa
salt
Fyllning:
400
gr
rabarber
80
gr
hallon
1
tsk
vaniljsocker
1
msk
potatismjöl
Servering:
vaniljvisp
eller glass
Instruktioner
Deg:
Bryn smöret i en kastrull och låt det sedan svalna en stund.
Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda ner de torra ingredienserna och sirapen i smöret. Rör ihop till en smet.
Fyllning:
Skär rabarbern i bitar.
Lägg rabarberbitarna i en pajform tillsammans med hallonen.
Vänd ner vaniljsocker och pudra över potatismjölet.
Fördela pajsmeten över och grädda på 200 grader i ca 25-30 minuter.
Servering:
Servera med vaniljvisp eller glass.