Go Back
+ servings
Bakade rabarbersnittar skurna i bitar och placerade på ett vitt bakplåtspapper.
Print
Inga röster än

Rabarbersnittar

Tänk dig sega kolakakor med syrliga rabarber doppa i kall vaniljsås!! Underbart!
Förberedelser15 minuter
Active Time10 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Bakning, Bakverk & kakor, godsaker
Kök: Skandinaviskt
Keyword: fika, gofika, kolasnittar, småkaka, småkakor, snittar
Yield: 15 - 20 snittar

Materials

  • 100 gram smör rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g rabarber hackade
  • strösocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mätt upp alla ingredienser (utom rabarber) i en bunke och knåda till en deg.
  • Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd som är lika lång som långsidan på plåten. Platta till längderna lite och gör ett dike i mitten på varje.
  • Tryck ner rabarberbitarna så det täcker hela ”diket” som en rand. Toppa med lite strösocker.
  • Grädda i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
  • Ta ut skär längderna i snittar medan de är lite ljumna.