Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Equipment
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Inga röster än
Rabarbertosca med jordgubbar
Total tid
1
timme
t
Måltid:
Efterrätter/desserter, Fika
Kök:
Skandinaviskt
Keyword:
baka med rabarber, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka, rabarberrecept
Yield:
8
Equipment
1 form
25x35 cm
Materials
Kaka:
200
gr
smör
4
st
ägg
3
dl
socker
3
dl
mjöl
2
tsk
vaniljsocker
1,5
tsk
bakpulver
300-350
gr
rabarber
125
gr
jordgubbar
1,5
msk
potatismjöl
1
msk
socker
Mandeltosca:
150
gr
smör
0,75
dl
råsocker
0,75
dl
socker
0,5
dl
sirap
2,5
msk
mjöl
2,5
msk
mjölk
150-175
gr
mandelspån
Instruktioner
Kaka:
Lägg ett bakplåtspapper i formen.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vänd ner smöret och mjölblandningen i äggvispet.
Skiva rabarbern samt dela jordgubbarna och blanda med potatismjöl och socker i en bunke.
Fördela sedan blandningen över smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter, kakan ska få fin jämn färg.
Gör under tiden toscan.
Mandeltosca:
Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda några minuter, rör hela tiden i kastrullen försiktigt.
Ta ut kakan och häll på toscan.
Höj ugnsvärmen till 200 grader och grädda i ytterligare 8-10 minuter eller tills toscan har fått fin gyllene färg.
Låt sedan svalna.