Go Back
+ servings
Skivor av rabarbertosca med jordgubbar på en vit tallrik.
Print
Inga röster än

Rabarbertosca med jordgubbar

Total tid1 timme
Måltid: Efterrätter/desserter, Fika
Kök: Skandinaviskt
Keyword: baka med rabarber, mjuk kaka, mjuka kakor, rabarberkaka, rabarberrecept
Yield: 8

Equipment

  • 1 form  25x35 cm

Materials

Kaka:

  • 200 gr smör
  • 4 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 300-350 gr rabarber
  • 125 gr jordgubbar
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1 msk socker

Mandeltosca:

  • 150 gr smör
  • 0,75 dl råsocker
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 dl sirap
  • 2,5 msk mjöl
  • 2,5 msk mjölk
  • 150-175 gr mandelspån

Instruktioner

Kaka:

  • Lägg ett bakplåtspapper i formen.
  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker pösigt.
  • Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  • Vänd ner smöret och mjölblandningen i äggvispet.
  • Skiva rabarbern samt dela jordgubbarna och blanda med potatismjöl och socker i en bunke.
  • Fördela sedan blandningen över smeten i formen.
  • Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25-30 minuter, kakan ska få fin jämn färg.
  • Gör under tiden toscan.

Mandeltosca:

  • Mät upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda några minuter, rör hela tiden i kastrullen försiktigt.
  • Ta ut kakan och häll på toscan.
  • Höj ugnsvärmen till 200 grader och grädda i ytterligare 8-10 minuter eller tills toscan har fått fin gyllene färg.
  • Låt sedan svalna.