Go Back
+ servings
En rabarberdrink med grädde i ett klart glas, dekorerad med ett rabarberblad.
Print
Inga röster än

Rhubarb exotic

Har du rabarber i trädgården som du vill göra något gott och läskande på? Här kommer ett tips på en riktigt härlig sommardrink.
Förberedelser3 timmar
Active Time5 minuter
Total tid3 minuter
Måltid: Drickbart, Drinkar, fest, Rabarber
Yield: 1 st

Equipment

  • Shaker
  • Sifon

Materials

Ingredienser till drinken

  • 5 cl vit rom Havanna club
  • 3 cl lime
  • 3 cl kallrörd rabarbersockerlag
  • Kokosskum

Kallrörd rabarbersockerlag

  • 150 g rabarber
  • 150 g socker

Kokosskum

  • 0,5 dl kokosflakes
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 3 st äggvitor

Instruktioner

Kallrörd rabarbersockerlag

  • Skär rabarbern i bitar och blanda ihop med sockret.
    Ställ in i kylen och låt dra i cirka 1,5 timme. Det skadar inte att röra om lite ibland.
  • Sila av när du har en lösning du är nöjd med. Det tar någon timme i kylen.

Kokosskum

  • Rosta kokosflakes i en torr panna så att dom får en fin gyllene färg.
  • Tillsätt socker och vatten och låt det hela hettas upp. Rör om så att sockret löses upp.
  • Låt blandningen stå och dra tills det att den har svalnat. Sila av!
  • Lösningen blandas i sifonen med 3 äggvitor som sedan laddas med rätt antal patroner för din sifon. Ställ kallt.

Blanda drinken

  • Skaka rom, lime och rabarbersockerlag tillsammans med is.
  • Sila upp i glas, antingen ett kylt sådant eller över is.
  • Toppa med kokosskum. Njut!