Rimmad och ugnsbakad torskrygg med S𝖺𝗇𝖽𝖾𝖿𝗃𝗈𝗋𝖽𝗌𝖺̊𝗌 𝗈𝖼𝗁 𝗌𝗆𝗈̈𝗋𝗌𝗍𝖾𝗄𝗍𝖺 𝗄𝖺𝗇𝗍𝖺𝗋𝖾𝗅𝗅𝖾𝗋
Saftig torskrygg med lyxig Sandefjordsås och smörstekta kantareller. Perfekt för festliga tillfällen!
Förberedelser1 timme t
Active Time20 minuter minuter
Total tid1 timme t 20 minuter minuter
Måltid: Barnvänligt, Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Lättlagat, Lunch, Middagstips, Såser & röror
Kök: Skandinaviskt
Yield: 4 portioner
Torskrygg
- 4 st portionsbitar torskrygg Cirka 150-200 g per portion.
- 1 l vatten
- 3 msk salt
- 1 msk socker
Sandefjordsåsen
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk stenbitsrom
- 1 dl färsk gräslök fint skuren
- 1 dl färsk dill finhackad
- 1 dl färsk bladpersilja finhackad
- Några droppar citronsaft
- Vitpeppar
Till servering
- Gröna ärtor
- Kokt färskpotatis
- Smörstekta kantareller
Ugnsbaka torsken
Torka av torsken ordentligt. Pressa gärna ur lite av vattnet med hushållspapper.
Placera torsken på en smord ugnsform.
Ställ in i ugnen på 120°C i cirka 20 minuter. Men, använd en stektermometer och ta ut fisken på exakt 48°C. Då får du en toppenfin torskrygg.