Go Back
+ servings
Skål med risifrutti toppad med sylt av bär i en vit skål.
Print
Inga röster än

Risifrutti med sylt

Hemmagjord risifrutti med sylt. Lyxfrukost eller en frukost att preppa till veckans frukost-matlådor. Perfekt att ta med när man är ute på språng eller reser 🙌🏼
Förberedelser5 minuter
Active Time30 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Barnvänligt, brunch, Frukost, Lättlagat, mellanmål, Resekost
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkel frukost, frukost, frukosttips, mellanmål
Yield: 4 portioner

Materials

  • 2 dl grötris
  • 5 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 förp NJIE proteinpudding med vaniljsmak
  • 3 msk sylt

Instruktioner

  • Värm grötris och vatten i en kastrull på svag värme. Låt det få puttra ihop tills nästan allt vatten är borta. Detta tar ca 10 minuter.
  • Häll sedan i mjölken, vaniljsocker och salt. Låt koka ihop med riset på medelhög värme i ca 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum för att riset inte ska fastna i botten.
  • Ta sedan av gröten från spisen och blanda ner proteinpuddingen.
  • Fördela gröten i 4 skålar/matlådor. Ställ in i kylen över natten.
  • På morgonen är risifruttin klar och redo att toppas med valfri sylt.

Anteckning

1. Om du vill äta risifruttin samma dag, följ instruktionerna ovan, men istället för att ställa in risifruttin i kylen över natten, så ställer du in den i frysen i 30 minuter!
2. Använd laktosfri mjölk för att få risifruttin laktosfri, proteinpuddingen är redan laktosfri också nämligen!
3. Servera med valfri sylt eller varför inte med lite färska bär?